MENÜ

Sıcak mı !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

41 derece sıcakta tenis oynatırsınız da izlettirecek adam bulamazsınız. İzlettirdiğiniz tenis te bir süre sonra bir şeye benzemez zira oyuncular da insan. Onlar doğrudan etkileniyor bulundukları ısıdan ve oyunları da düşüyor doğal olarak.

Antalya’da beş yıldızlı turistik bir tesis. Bu tesis ülkedeki ilk çim kort turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Antalya yöresinde yılın hangi ayının ne ısıda geçtiği bilinmiyor mu ki böyle mükemmel bir tesise çatı yapılamadı. Hadi diyelim ki, zaman dardı. Peki bir branda da mı gerilemedi. Aralara şemsiye de mi bulunamadı! Pes. Sonra izleyici suçlanıyor. Yahu izleyici dediğimiz insan, bir spor karşılaşmasına zevk almak için gider…İşkence çekmeye değil. Deniz kenarında rahatlamak varken kızgın bir güneş altında hangi makul insan oturur? Ya da kilometrelerce yolu bıktırıcı rezil bir trafikte saatlerce yol almaya çalışarak hangi insan bir tenis maçı izlemeye gider?

Ülkemizin yegane ümitlerinden biri oynuyor. Saat 19:00. Tribünlerde saysanız 70 kişi var. Onların da bir kısmı top-toplayıcılar, hakemler, TTF erkânı, vs. Sadece oyuncular değil Fas kökenli ve İspanya’da oturan orta-hakem Lahyani bile mola alıp gömlek değştirmeye gidiyor. Hala öyle bir sıcak var Belek, Antalya’da.

Bizim oyuncular maalesef pek parlak bir sonuç almış değil. Eleme turu oynayan gençlerin üçü de set alamadan elendiler. Ardından ümidimiz Cem İlkel kendisinden beş yaş büyük ve 30 sıra gerideki Mısırlı Safwat ile karşılaştı. Elindeki maçı resmen acemilikten verdi. Tie-break’i 6-2 ileriden vermesi başka nasıl izah edilir. Maç puanında volede eline gelmiş topu tribünlere kadar vurmaya ne denilebilir ki!

Kaldı geriye Marsel İlhan. Onun işi daha zor. Rakibi Martin Klizan ATP sıralamasında 24.lüğü görmüş. Şimdi de 44. sırada bir raket. Marsel maalesef 287. sıraya kadar düşmüş durumda. Ama tenis bu. Umarız bir sürpriz yapar.

Tuna Altuna ise çiftlerde efsane bir partner buldu kendine. David Ferrer. Tenisin ağır-işcisi denilen bu mütevazi İspanyol 3.lüğe kadar ulaştığı teklerde şimdilerde (39). Çiftlerde ise koskoca bir sıfır. Hani işin esprisi olarak yazıyorum. Ferrer teklerde bugüne kadar 30 milyon dolar ödül kazanmış. Çiftlerde kazandığı ise 8.500(sekizbinbeşyüzdolar) ! Ülkemizde ki belki yegane profesyonel çift oyuncusu olan Tuna’ya tavsiyem kendisine isim değil çift-partneri seçsin.

--------------------------
Bu arada Roland Garros’ta son yılların en büyük sürprizini gerçekleştirerek kadınlarda şampiyon olan Letonya’lı Jelena Ostapenko bu başarısının sürekli olacağı izlenimini veriyor. Wimbledon’a alıştırma turnuvalarının en prestijlilerinden biri olan Aegon Eastbourne’da tam bir “UHU” olan Suarez-Navarro’yu yenerken yine o gözüpekliğinden hiç ödün vermedi. Skora göz atarsanız bu kadının ne denli korkusuz olduğunu anlarsınız. İkinci setin başında bir kas problemi yaşadığından halka yedi. Ama nihai sonuç 63, 06, 64. Çim kortlara atılan ilk adım için iyi bir skor. İzledikçe zevk alıyorsunuz bu kızdan. Üstelik bir de gelişecek. Hakikaten taze bir nefes…

Hoşkalınız.

YORUM YAZ