MENÜ

Kaçan fırsatlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karabük hezimeti, idari ve teknik yönetim kadrolarının ekstra çaba sarfetmelerine gerek kalmaksızın milli maç arasında kendiliğinden unutuldu. Dolayısıyla Akhisar maçı yeni bir sayfa açma adına iyi bir fırsattı ve değerlendirilmeliydi. Hafta boyu tribünleri kalabalık tutma gayretleri sırf bunun içindi ve nispeten amaçla ulaşıldı.

Bu durum Yanal tribünde olsa da kulübeye ve sahaya “iştah açıcı” olarak yansıdı. Böylece ortaya, küskün taraftarına, “bu şekilde oynayın, sonuç bir şekilde gelir nasılsa” dedirttiği Konyaspor maçının ikinci yarısındaki tempoyu çıkardı. O maçın sözünü ettiğimiz bölümündeki kadar gayretli ve arzulu bir Trabzonspor izledik. Akhisar Belediyespor’un yumuşak karnı orta alandaki zaaflarını iyi değerlendirip ilk yarıda iyi baskı kursalar da rakip ceza alanı ve kaleye yakın bölgede tribünleri heyecanlandıracak kadar üretken olamadılar. Üçüncü bölgede o kadar etkisiz kaldılar yani. Konuk ekip de fırsat bulup pek fazla ileri çıkamayınca Rodallega’nın Onur da kalan, Oktay’ın da az farkla auta giden vuruşları duşunda, tempolu gibi gözüken ilk yarı neredeyse pozisyonsuz tamamlandı.

Aytaç hızı kesti

Ama ikinci yarı çok daha farklı başladı. Trabzonspor ilk 15 dakikada rakibi adeta ceza alanına hapsetti. İlk yarısının aksine çok pozisyon buldu, inanılmaz goller kaçırdı. Fatih’in takımı adına tek başına “kurtarıcı” rolünü üstlendiği bu anlarda gol bulamamak, Bordo-Mavililer’in hızını kesti, konuk ekinin direncini artırdı.

Kalan yarın saatlik bölümde Aytaç’ın da pozisyon hatası yapıp kırmızı kart görmesiyle eksik Trabzonspor’un hızı iyice kesildi, maç her iki tarafa da gitti geldi.
Bordo mavililer oyunun bir saatlik bölümündeki arzusu, gayreti ve temposuyla skor üretemedi ama hiç olmazsa “gol” dışında hayal kırıklığı yaratmadı. Ama kaçanlar sadece çok sayıdaki fırsat değildi elbette, “yeni bir sayfa şansı” da böylece gitti.

YORUM YAZ