MENÜ

Sabrın sınırı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun ilk üç haftasında hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor, ligin yeni ekibi Aytemiz Alanyaspor maçının ilk yarısında kötü gidişe son vereceği izlenimini bıraktı. Bu yarının genel olarak hakimi olmasına, bir çok pozisyon üretmesine karşın bordo mavili oyuncular eşitliği bozacak son vuruş becerisini gösterememenin bedelini ağır ödedi.

Haydar’ı geçemediler

Takımda uygulayacağı sistem arayışını bu maçta da sürdüren Yanal’ın yeniden dörtlediği savunması, bu yarıda rakibin iki kritik hücum girişiminde yerleşme hatası dışında sırıtmadı. Ama bunda ev sahibi ekibin, kadroyu oturtma, uyum sorununu aşma gibi sorunlar bakımından Bordo-Mavililer’i aratmamasının rolü büyüktü. Dolayısıyla orta alanda Mehmet Ekici ve Onazi ikilisiyle kanatları kullanan Bero ve Castillo, bu yarıda daha rahat öne çıkma şansı buldular, vuruşları cılız kalan Suk’u iki kez pozisyona soktular. Mehmet Ekici ve Bero’nun gol girişimleri de Haydar’da son buldu.

Gol şok etkisi yaratmadı!

Maçın ilk yarıdaki gidişatı, Trabzonspor’un ikinci yarıya daha bir iştahla çıkmasına neden oldu. İlk gol girişiminin ardından da yine zamanında yerini alamayan savunmasındaki boşluk nedeniyle kalesini bulan rakibin Emre ile yaklaşık 25 metreden ilk şüt girişiminde Onur’a topu filelerden çıkarmak düştü. İlginçtir bu “şok gol” aksine bir “şok etkisi” yaratmadı, Trabzonspor temposunu aynen sürdürdü. Öyle ki oyunu rakip yarı alana yıktığında dönecek olası topların yaratabileceği tehlikeleri de gözardı etti. Nitekim çok geçmeden tribünlere “üç üç üç” tezahüratını yaptırmaya başlayan Guerrier’in golü geldi.

Son 20’de sistem kalmadı

Yanal oyuna iki farkla yenik duruma düştükten sonra müdahale etti. Önce Okay, ardından da sezon başı gözden çıkarılanlardan N’doye sahaya sürüldü. Yeniden üçlü savunmaya dönüldü. Ancak Trabzonspor’da son 20 dakikaya girildiğinde sistem mistem kalmadı. Panik hücumlarla gol girişimlerinde bulunuldu, sonuç üretilemedi. Yetmedi; uzatma dakikalarında “gözden çıkarılanlar” kategorisinde yer alıp gönderilenlerden olan Sefa’nın, iki kaleci Onur ile Haydar arasındaki farkı ortaya serdiği şık golüne de engel olamadı. Böylece ilk yarıda hiç bir etkinliği olmayan Aytemiz Alanyaspor’dan fark yiyen Trabzonspor, kötü skorlara bir yenisini daha ekleyerek, “Sabredin, bu takım iyi olacak” diyen “iyimser” tarafındakilerin elindeki bu sermayesini de tüketmeye başladı.

YORUM YAZ