MENÜ

Transfere dikkat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilinçli, kulübünün ekonomik ve sportif çıkarlarını düşünen gerçek spor adamı kimliklileri bir kenara koyuyoruz. “Ehliyetsiz Yöneticilerin” elinde, taraftara şirin gözükme ya da söylemeye dilimiz varmasa da “tamamen duygusal!” nedenlerle menacerlerin kontrolünde transfer çılgınlığı yaşamış, ekonomik açıdan dip yapmış, buna karşın saha sonuçlarında hedefe ulaşmayı geçtik, hüsrana uğramış kulüplerin birçoğunun hali ortada.

Darılmak yok, belirtmek zorundayız: Trabzonspor da son beş yılda, belki aynı nedenlerden ötürü değil ama “transfer çılgınlığını hovardaca yaşayan” kulüplerden biri oldu maalesef. Gelen-giden, gidemeyen-gitmeyen futbolcu trafiğini takip etmek, geniş kadrolu farklı bir scout ekibi gerektiriyor. Hal böyleyken “50.Yıl’da şampiyonluk” hedefi için kaldı ki önümüzdeki sezon 51.Yıl’a denk düşüyor. KAP’a bildirildiği, sağlık muayenesinden geçirildiği, söylenip, yazılıp, çizildiği, bol takipçili twitter hesaplarından verilen mesajlardan anladığımız kadarıyla yeni bir “taarruz” başlatılmış durumda. Aman dikkat diyoruz, taraftar ister tabi ki diyoruz, yönetenler transfer piyasasında menacerlerin velinimeti, taraftarın gözdesi olur diyoruz, bazı teknik adamlar doymaz, siz aldıkça onlar daha fazlasını ister diyoruz. Sonuç olarak Trabzonspor Başkan ve yöneticileri de, ortaya söylediklerimizden üzerlerine alacaklarını alsın diyoruz, o kadar!

Vurun abalıya!

Ortada bir suç, bir ihmal, bir haksızlık varsa; suçu işleyen, ihmaliyle mağdur yaratan, haksızlığıyla hak gasp eden değil, bunu ortaya çıkaran, gündeme getiren, eleştiren yargılanıyor ve linç ediliyor! İlginç bir ulus olduk vesselam! Sporda, siyasette, sanatta vs böyle maalesef! Bir bakın ülke gündemine, bir karıştırın spor sayfalarını göreceksinizÖ Siyaset bu sayfanın konusu değil, biz spora bakalımÖ Konumuz da Trabzonspor. Bu kurumda yaşananlar, aksayan yönler, yapılan yanlışlar, bir spor adamı kimliğini geçtik, sporla kıyısından köşesinden ilişkisi olan herkesi rahatsız edecek boyutlara ulaştı. Kupalara haciz koyuldu örneğin; ihmalleriyle bu süreci yaratan esas sorumluların değil, alt kademenin bedel ödediği bu olayı eleştiriyorsunuz; “Kol yen içinde kırılmalı, neden bunu gündeme getiriyorsunuz?” sözünü ağızlarında sakız edenlerin hedefi oluyorsunuz.

Bursaspor maçı! Olanlar herkesçe malum. Trabzonspor cephesi, yoğun eleştiriler üzerine her kesimi ikna edici bir savunma yapma yerine, Ersun Yanal’ın soyunma odası görüntülerini yayınladı. Ne diyor Yanal: “Utanırız, rezil oluruz. Biz Trabzonspor’uz!” Yanal’ın korktuğu oldu! Yenildi takım. Eeee! ‘Trabzonspor haini’ ilan edilenler, Yanal’ın söylediğini dedi: “Utandık, rezil olduk!” Neden ‘Trabzonspor Haini’ oldular Allah Aşkına! Ramazan geçti, bayram da geldi. Çalışanlar, 3 aydır maaş alamadıklarını söylüyorlar. Ne yani! Gazeteci bunu yazmasın mı? Akli selim düşünen taraftarlar, üyeler söylemesin mi? “Ödeyin maaşlarını, ramazanı parasız geçirdiler, bayramda şeker alacak harçlık verin!” de, demesin mi? Dediler, bir maaş ödenmiş! Diyenlere linç! Borç almış başını gidiyor. Bir gün ödenecek. Sürekli kredi yapılandırmasıyla kapanacak değil. Bugünkü yönetim olmazsa, gelecek olan ödeyecek. “Aman dikkatli olun, kasa tamtakır, UEFA Kriterleri’nin biliyorsunuz. Bütçe oyunlarıyla bunu aştınız diyelim, son üç yılın transfer rekorunu kıran, kadrosunda Süper Lig’de 3 takımın sayısı kadar oyuncusu bulunan kulübe gözü kapalı transfer yapmayın. Bu paralar nereden ödenecek!” sözlerinin sahiplerini, tribün değimiyle “vur kır parçala!” Transfer gazı verenlere ise “Abicim, ablacım ağzından bal damlıyor” de! Vurun abalıya yani!

Altın Kolye Turnuvası ve BNU

Trabzon’da doğan, gençliğini bu şehirde geçiren 40-50 yaş grubu gençlerin çoğunluğunun top koşturduğu, 50 yaş üzerinin de en azından seyirci olarak ilgilendiği, Trabzonspor alt yapısına çok sayıda oyuncu kazandıran ve 1977-1993 yılları arasında Trabzon futboluna damgasını vuran Altın Kolye Turnuvası yeniden düzenlenecek. Aynı yaş grubu kişilerin oluşturduğu Bizim Neslin Uşakları BNU Grubu, birçok sosyal ve sportif etkinliğin yanı sıra, Trabzon’da unutulan Altın Kolye Futbol Turnuvası’nı 40. Yılı’nda organize edileceğini, Trabzonspor Eski Başkanı - Teknik direktörü Özkan Sümer’in ve çok sayıda futbol adamının katıldığı toplantıyla açıkladı. Trabzon’un tüm spor camiasında büyük heyecan yaratan bu etkinliği için tebrikler BNU.

YORUM YAZ