MENÜ

Bu bir hoca başarısı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Top rakibe geçtiği anda öyle yüksek konsantrasyonlu 2 takım düşünün ki, rakiplerinin öne oynamalarına izin vermeyen, dar alanda oynayan ve aynı zamanda gol için hiç acelesi olmayan... Bu takımlara bir de güvenlik zaafiyetinin tavan yaptığı statta birbiriyle dalaşarak futbol konsantrasyonunu baltalayan 2 takım taraftarlarını ekleyin. Buyrun cenaze namazına! Hoş, hücum etmeye daha fazla niyeti olan, az da olsa çabuk forvet oyuncularını Mossoro ve Emre’nin servisleriyle beslemeye gayret eden bir Başakşehir vardı. Fakat Konyasporlu tüm oyuncuların takım savunmasına katkıları pozisyonsuz bir ilk yarı getirdi.

İnanılmaz tempo

İkinci yarı ise yine yüksek defansif konsantrasyona rağmen set hücumunu iyi yapan Başakşehir, Adebayor ve Mahmut’la; kaptığı toplarla gol bulmayı hedefleyen Konyaspor ise Ömer Ali ile pozisyon buldu. Gol çıkmadı ama en azından pozisyon sayısı maçı biraz daha heyecanlı hale getirdi. Uzatmalara giden karşılaşma gösterdi ki, sezonun başarılı hocaları 120 dakika için de hazırlıklıydı. Tempo 90 dakika olduğu gibi uzatmalarda da düşmedi. Maçın ve uzatmaların tamamında topla daha fazla oynayan Başakşehir iken, savunma konusunda disiplinini hiç kaybetmeyen Konyaspor kaderlerini kaleci performanslarına bıraktılar.

Serkan faktörü...

Bir tarafta sezonun genelinin en başarılı kalecisi Volkan Babacan, diğer tarafta bu maç özelinde çok başarılı olan Serkan Kırıntılı. Kazanan ise arkadaşlarının temiz penaltılarının yanında, Epureanu’yu hataya zorlayan Serkan ve Konyaspor oldu. Ama asıl kazanan ilk yılında takımını Avrupa’ya götüren, bu yıl da kadro kalitesi yüksek olmamasına rağmen Türkiye Kupası’nı Konya’ya götüren Aykut Kocaman’dı. Aykut hoca bir şehrin rüyasını gerçekleştirdi. 3 kulvarda oynamalarının etkisiyle zaman zaman performans düşüklükleri yaşamalarına rağmen Konyaspor çok büyük bir iş başardı ve kapanışı, ligin en iyi takımlarından birini devirerek, kupayla yaptı.

YORUM YAZ