MENÜ

Çift santrafor için olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Burak Yılmaz transferine önce manevi olarak bir bakalım. Yakın zamanda Yalçın Ayhan’ı istemeyen Beşiktaş taraftarı, bu transferin gerçekleşmemesinde etkili olmuştu. Burak Yılmaz’ı isteyen yönetimin öncelikle taraftar nezlinde bu oyuncunun istenmemesini göz ardı etmesi mümkün değil.

İşin saha içi kısmında ise Aboubakar ve Cenk Tosun’a göre farklı profilde bir oyuncu olmasına rağmen yüksek pas trafiği olan ve genelde kapalı savunmalara karşı hücum etmek zorunda kalan Beşiktaş için çok doğru bir oyuncu gibi gözükmüyor. Beşiktaş’ın rakiplerine karşı, Burak’ın istediği defans arkası koşulara fırsat yaratacak bir oyun oynamadığı bir gerçek. O yüzden de Burak Yılmaz transferi, ancak yeni sezonda çift santrfor oynama ihtimali göz önünde bulundurularak yapılabilecek bir hamle olur.

Sistem farklılıkları var

Oyuncunun, daha önce Şenol Güneş’le Trabzon’da gol krallığı yaşamasına rağmen o günkü Trabzonspor’un sergilediği taktik anlayış ile bugünkü Beşiktaş’ın sistemi arasında ciddi farklılıklar var. Önümüzdeki sezon sadece lig değil Avrupa Kupaları’nda da ciddi başarı hedefleniyorsa taraftarın daha kolay benimsiyeceği ve pivot santrfor özelliklerine sahip Mario Gomez ya da Demba Ba gibi yıldızlar Beşiktaş adına daha doğru bir transfer olur.

YORUM YAZ