MENÜ

Transferde ilginç tercih

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın başarısızlığının acısını çıkarmak isteyen Galatasaray’da transfer işleri biraz karmaşık da olsa hızla devam ediyor. Rakiplerine göre daha kolay gol yiyen, hem stoper hem de orta sahanın ortasında defansif oyuncu sıkıntısı yaşarken santrfor ve forvet arkası transferlerinin öncelikli olması ise işin ilginç tarafı. İhtiyaç yok demiyorum. Ama Sneijder gönderilmeyecekse bir 10 numara almanın nasıl bir anlamı var? Ya da Sneijder’e ‘artık seni düşünmüyoruz’ mesajı vermek için mi yapılıyor? Bilinmez.

Bu kadroya 4-5 takviye şart

İgor Tudor’un bu kadro üzerinden birlikte hareket etmeyi ve savunma yapmayı başarabilecek bir takım yaratma becerisi ne kadar, bunu test edeceksek tam zamanı. Çünkü yapılması gündemdeki transferler savunmadan çok skor yapmak, hücum etmek üzerine. Yeterli mi derseniz, cevabı da hayır! Şampiyonluk yarışında oturmuş kadro ve hoca istikrarı yakalamış Beşiktaş ve Başakşehir gibi takımların yanı sıra transferin bir başka hareketli takımı Fenerbahçe ve bence Trabzonspor da ciddi anlamda şampiyonluk adayları. Ve şu da bir gerçek ki, Galatasaray’ın bugünkü kadrosu eğer bu rakiplerle mücadele edecekse en az 4-5 oyuncu takviyesi (ki takımın kalitesini ve direncini arttıracak özelliklerde olmaları kaidesiyle) şart.

Kamp hayati derecede önemli

Bu kadar şampiyonluk adayıyla uzun yıllar sonra ilk kez başlayacak bir sezon ise kötü bir başlangıcı asla kaldırmaz. Yani ne olursa olsun sezon başı itibarı ile ağır antrenman temposu ile bilinen Tudor’un da bu konuda çok akılcı davranması, sezonu erken açacak olan takımının bu dezavantajını avantaja çevirebilmek için geniş kadro ve her oyuncusunu hazır tutmaya ihtiyacı var. Geçtiğimiz sezonun kısa döneminde oyuncularıyla ilişkileri konusunda çok da iyi bir sınav verdiği söylenemez. O yüzden sezon başı kampı bana göre hem Tudor hem de Galatasaray için hayati derecede önemli.

YORUM YAZ