MENÜ

Eylem Türk ve Spor Ekonomisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Markalar, sporcu anneleri unutmadı

Türkiye’de, özel günler arasında en fazla alışveriş Anneler Günü’nde yapılıyor. Bu güne özel yapılan harcamalarda ise ‘spor’ ürünleri önemli bir paya sahip.

Yılın en anlamlı günlerinden biri olarak tüm dünyada kutlanan Anneler Günü, Türkiye’de de hediye alışverişine büyük bir hareketlilik kazandırıyor. Bu güne özel yapılan alışverişlerde ise ‘spor’ ürünlerinin payı hızla büyüyor. 400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında birleştirerek 10 milyona yakın ürüne erişim imkanı sağlayan Avantajix.com verileri incelendiğinde, internet üzerinden yapılan alışverişlerde geçen yıl Babalar Günü’nde 1.5 milyar, Sevgililer Günü’nde 1.6 milyar, Anneler Günü’nde ise 1.8 milyar lira harcandı.

İstanbul önde

Anneler Günü’nde yapılan harcamalar, her yıl yüzde 15-20 aralığında artıyor. Bu yıl da artış hızının aynı oranlarda olması ve yapılacak harcamaların 2 milyar lirayı aşması bekleniyor. Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, internet üzerinden çiçek siparişlerinin Anneler Günü’nde normal günlere göre 50-60 kat, elektrikli küçük ev aletleri siparişinin de 15-20 kat arttığını söyledi. Kayral, “Bu yıl anneler gününde internet üzerinden verilen siparişlerde, İstanbul, Ankara ve Eskişehir başı çekiyor. Yoğun öğrenci nüfusuna sahip bu kentlerde, evlerinden ve ailelerinden ayrı yaşayan öğrenciler, annelerini uzaktan da olsa bir hediyeyle unutmadıklarını gösteriyor” dedi.

Online alışveriş

Hediyeyi online mağazalardan alacakların karşılaştırma sitelerinden fiyat araştırması yapmasını isteyen Kayral, “Ayrıca, internetten yapılan alışverişleri daha da ucuzlatacak bazı püf noktalarını kaçırmamak gerekiyor” diye konuştu.

Çocuklarla birörnek

LC Waikiki, anneler ve çocukları için ortak bir koleksiyona imza attı. LC Waikiki Anneler Günü özel koleksiyonundaki elbise, etek, tişört ve pantolon modelleri anne ve çocuklara bir örnek kombinler sunuyor. Baskılı tişörtler pilili eteklerle kombinlendiğinde anne-kızlara elegan bir duruş verirken, açık renkli pantolonlarla kombinlendiğinde anne ve oğulları sportif bir görünüme davet ediyor. Baharın temsilcisi çiçek desenlerinin sezonun hit modellerinden fırfırlarla kullanıldığı elbiselerin yanı sıra dantel işlemelerin başrolde kullanıldığı tasarımlar anne-kızlara romantik bir görünüm vadediyor.

Annelere özel kampanya

In Street, annelere kendini rahat ve şık hissettirecek hediye seçenekleri hazırladı. Dünya markalarının klasik modellerinden son trendlerine uzanan geniş sneaker çeşidini bir arada sunan In Street, Anneler Günü’ne özel bir de kampanya düzenledi. In Street mağazalarında Nike, Adidas, Kinetix, Lumberjack, Puma, Reebok, DockersbyGerli, Hummel, Skechers gibi markalar bulunuyor.

Macera severler için...

Columbia mağazaları hem outdoor hem de şehir hayatına uyum sağlayan ürün yelpazesiyle Anneler Günü için özel bir kampanya düzenledi. Ödüllü teknolojiyi ve tasarımı bir araya getirerek spor giyime yeni bir soluk kazandırmayı amaçlayan Columbia, macera sever anneler için de MountainHardwear markasını sunuyor. Marka ayrıca bu özel gün için yoga, salon sporları, plaj kıyafetleri ve günlük giyim seçenekleri de hazırladı.

Rahat adımlar

Desa da bu Anneler Günü’nde sporcu anneleri unutmadı. Marka, yaz sezonunun pırıl pırıl günlerinden ve denizin sonsuz maviliğinden esinlenerek tasarladığı sandaletleri, terlikleri, babetleri ve spor ayakkabıları annelerle buluşturacak. Marka ayrıca, gün boyu konforun yanı sıra şıklıktan ödün vermek istemeyen anneler için de ‘Aerosoles’ marka ayakkabılarını satışa sundu.

Fitnesstan yogaya bisikletten koşuya

20 mağazası ve e-ticaret sitesiyle Türkiye’de spor tutkusunu yaymaya devam eden Decathlon, anneler günü için farklı hediye seçenekleri hazırladı. Marka, fitnesstan yogaya, bisikletten koşuya, tenisten yüzmeye, yelkenden trekking’e her spor dalıyla ilgili yüzlerce çeşit spor ekipmanını, tekstil ürünlerini ve aksesuarlarını mağazalarında satışa sunuyor.

Kondisyon bisikleti

Decathlon’un hediye seçenekleri arasında ayrıca farklı arazilere uygun bisikletler, scooter’lar, selülit azaltıcı shapebooster tayt, özel tekstillerden üretilen koşucu kıyafetleri, farklı kullanımlar için spor ayakkabılar, sırt çantaları, katlanır sandalyeler, güneş gözlükleri, kondisyon bisikleti ve stepper’lar, badminton seti ve raketler bulunuyor.

New Balance’tan Bozcaada koşusu

New Balance, bu yıl 7.sini düzenleyeceği Bozcaada Koşusu ile bahara merhaba diyor. 7 yıldır festival havasında gerçekleşen New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu 13 Mayıs 2017 Pazar günü düzenlenecek. Bozcaada’nın huzur veren doğasıyla içiçe koşulan maratona, profesyonel ve amatör sporcular katılıyor .

Minikler maratonu

New Balance Bozcaada Koşusu, 21 kilometreden oluşan yarı maraton ve 10 kilometreden oluşan parkur olmak üzere 2 kategoride gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu sene 4.sü gerçekleştirilecek ‘Minikler Maratonu da 4-8 yaş arası minik sporcuların yarışına sahne olacak. Zorlu olduğu kadar eğlenceli olan koşu parkurunu tamamlayan sporcular için dinlenme alanlarında aktiviteler de gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Bozcaada meydanında kurulacak stant ve etkinlik alanlarında izleyicilerle sosyalleşmenin yanı sıra Ada lezzetlerini tatma olanağı da bulacak.

Tenise ‘makarna’ desteği

Tenis dünyasının yaşayan efsanesi olarak tanınan Roger Federer ile uzun vadeli bir anlaşmaya imza atan Barilla’nın Grup Başkan Yardımcısı Luca Barilla, “Bu önemli yolculukta Federer ile birlikte yürümeyi hayal ediyorduk. Bu hayalimizin gerçekleşmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi. Sporun enerji, gayret ve adanmışlık istediğini söyleyen Luca Barilla, şöyle devam etti: “En kaliteli buğdaylar ile üretimini gerçekleştirdiğimiz makarnalarımız sporcular için temel bir besin maddesi olmanın ötesinde, herkes için vazgeçilmez bir karbonhidrat kaynağı. Akdeniz tipi beslenmenin temel unsurlarından birisi olarak, lezzetli olduğu kadar insanların sağlığı ve gezegenin sürdürülebilirliği için en tercih edilir gıda makarna.”

Sarı Melekler

Spor camiasıyla işbirliklerine 1982-83 sezonunda İtalya tarihinde üç kez Serie A şampiyonluğu elde eden futbol takımı AS Roma takımına sponsor olarak başlayan Barilla Grup, yıldız takım ve sporcularla sık sık bir araya gelen bir şirket olarak tanınıyor. Barilla, Türkiye’de de sporun ve sporcuların önemli destekçileri arasında yer alıyor... Marka, geçtiğimiz günlerde sezonu şampiyonlukla tamamlayan ‘Sarı Melekler’ Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı ile Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı’nın forma sponsorluğunu yürütüyor. Barilla uzun bir dönem Türkiye Yüzme Federasyonu Milli Takımları’nın da destekçiliğini üstlenmişti.

Türkiye’deki en büyük mağazasını Ankara’da açtı

Adidas’ın Türkiye’deki en büyük mağazası, Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Tek bir kata yayılan 1240 metrekarelik bir alandan oluşan mağazanın tasarımında Adidas mimarlarının imzası bulunuyor. Adidas Kentpark Mağazası, 1240 metrekarelik geniş alanında, Adidas’ın teknolojileri kullanarak tasarladığı spor ve performans ürünlerini içeren futbol, basketbol, koşu, training ve dış mekan sporları koleksiyonlarına yer veriyor. Futbolseverler aynı zamanda ‘Print Shop’ alanında, satın aldıkları Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarına isimlerini yazdırabilecek.

Ayak basış şekli

Adidas Kentpark Mağazası, Adidas Koşu kategorisinin yepyeni teknolojisi Run Genie’nin de Türkiye’de uygulandığı ilk Adidas mağazası. Run Genie, ayak basış şekillerine göre analiz yapılmasını ve böylece tüketiciye en uygun ayakkabının tavsiye edilmesini sağlayan bir Adidas teknolojisi. Adidas, her bireyin ayak basış şeklinin ve ayak yapısının farklı olduğunu tüketicilere anlatmayı hedefliyor. 1 dakikadan az bir süre içinde, koşu bandı üzerinde tamamlanan analiz, günlük hayatta kullanılan spor ayakkabılarla yapılabiliyor.





YORUM YAZ