MENÜ

Anadolu Efes'in dediği oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki gün arayla, çok farklı karakterde iki maç izledik. Geride kalan 3 maçı da tempoyu belirleyen takım kazandı. Anadolu Efes, açık alanı ve geçiş oyunlarını seven, ikinci pasta topu potaya atmaktan çekinmeyen bir takım. Galatasaray, kazandığı maçta rakibini 63 sayıda tutmuştu. Tempoyu kendileri belirlemiş, rakibini yarı saha basketbolu oynamaya mecbur bırakmıştı. Dün ise tamamen Efes’e ayak uydurmaya çalıştılar. Efes attı, Galatasaray attı aslında üç çeyrek çok keyifli bir maç izledik. Sonunda ise Efes atmaya devam etti, Galatasaray sadece McCollum’un eline bakınca, elenmek kaçınılmaz oldu onlar için. Daye, inanılmaz bir skorer. Ama o sahadayken, Galatasaray’ın savunma dengesi fazlasıyla bozuluyor.

Efes’in işine geldi

Dün sezonun genelini 4 kısa oynayan Galatasaray, Micov’dan da hiç katkı alamayınca, bu düzeni de fazla deneyemedi. Oyunun başında Doğuş, Sinan’a baskı yapmak için ilk beş başlarken, hücumda inanılmaz işler yaptı. Dunston’un erken faul problemine girmesi, belki Efes’in işine geldi. Uzun süre iki 4 numara Brown-Thomas’la oynayan Lacivert-Beyazlılar, bu ikiliden tam 37 sayı buldu. Aslında forma giyen tüm oyuncular skora katkı verdi Efes adına. Hem de hiç zorlanmadan. Galatasaray’da ise tam aksi bir durum vardı. 76 sayının 56’sı McCollum-Daye ikilisinden geldi. Savunması olduğu kadar, hücumu da çok dengesizdi Sarı- Kırmızılılar’ın...

Toparlanma sinyalleri

Sezonun en kritik maçını konsantrasyon ve mücadeleden uzak oynamalarına anlam vermek de güçtü açıkçası... Ergin Ataman 10 bin taraftar bekliyordu tribünlerde ama bırakın taraftarı eski Başkan Duygun Yarsuvat bile vardı ama Dursun Özbek ve yönetim kurulu bile maçta. Onların da çok umurunda değildi galiba Play-Off... Euroleague’den elendikten sonra dibe vuran, üst üste yenilgiler alan Efes, toparlanma sinyalleri verdi. Yarı finalde müthiş eşleşmeler var. Yarından itibaren harika maçlar bizleri bekliyor.

YORUM YAZ