MENÜ

Fener bileti kesemedi

Abone Ol Google News

Yine mükemmel bir Play-Off maçı izledik Monaco’da. Fenerbahçe Beko yine maça kötü başladı. Biberoviç’in top kayıpları ile skor 9-0 oldu. 7. dakikada da Monaco 27-11 öne geçti. Motley sakatlığı nedeniyle oynayamazken daha periyodun başında Sertaç da sakatlanınca Jasikevicius maçın büyük bölümünü yine 5 kısa oynamak zorunda kaldı. Ama her maç farklı kahramanlar doğuruyor. İlk gün Sestina kenardan gelip inanılmaz katkı verirken dün de çok eleştirilen Tyler Dorsey kullandığı ilk 6 üçlükten isabet bulunca 16 fark eridi hatta 3. çeyrekte 24-11’lik seri yakalayan Kanarya son bölüme 9 farkla önde girmişti. Her şey yolunda gidiyordu. Mike James, yine oyunun içine girememişti. Papagiannis ikinci kez sahaya döndükten sonra önemli işler yaptı. Scottie Wilbekın da yine 6 üçlük bulup Dorsey’e eşlik etti.

Haberin Devamı

Son 2 dakikada her şey değişti

Fakat 4. periyodun başı uyuyan Monaco’yu uyandırdı. 2.5 dakikada gelen 7-0’lık seri, Jasikevicius’un 2.5 dakikada iki mola almasına neden oldu. Sonra tekrar ayağa kalktık. Maçın kırılma anı ise 2 sayı gerideyken Hayes’in çaldığı top sonrası Motiejunas’ın yaptığı centilmenlik dışı faulun atlanması oldu. Ardından Monaco’ya geçen topta Sestina faul yaptı. Jasikevicius ise doğal olarak çıldırıp teknik faul aldı. Hakemler itiraz sonrası pozisyonu tekrar izleyip Moteijunas’a centilmenlik dışı faul çaldılar ama iş işten geçmişti. Saras’ın teknik faulu iptal edilmedi, oyuna da Monaco kenardan başladı. Hakemlerin uyuması nedeniyle hem fazladan 1 sayı yedik, hem de oyuna başlama fırsatı rakibe geçmiş oldu. Faul anında çalınsaydı belki o ivmeyle öne bile geçebilecekti Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Bu kararlılıkla İstanbul’da Monaco’ya maç vermez

Yine de bir fırsat daha geldi ama 90-88 gerideyken Lloyd’un attığı el üstü üçlük, umutları tüketti. Sonuçta Fransa’dan bir galibiyetle dönüp saha avantajını almak güzel. Ama kazanılabilecek bir maçı, aynı zamanda seriyi de kazanmak anlamış taşıyor bu şekilde kaybetmek moral bozucu oldu. Motley’in İstanbul’da oynaması bekleniyor. Umarız Sertaç da iyileşir. Fenerbahçe bu kararlılıkla oynarsa Monaco’ya İstanbul’da galibiyet vermez diye düşünüyorum...

YORUM YAZ