MENÜ

Fener hız kesmiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zafer sarhoşluğunun yanı sıra, Bogdanovic’in de yokluğunda Fenerbahçe’nin zorlanması bekleniyordu bu yıl kendisine fazlasıyla ters gelen Darüşşafaka karşısında. Nitekim oyunun başında, Fenerbahçe her ne kadar iyi hücum etse de, Darüşşafaka çok kolay sayı buluyordu. Bu salonda çok iyi oynayan Wilbekin ve Clyburn neredeyse kaçırmadan attı. Skor 21- 15 olduktan sonra 9-0’lık bir seri yakalayan Daçka, önce 24-21 öne geçti, Anderson’un üçlüğüyle de farkı 5 sayıya kadar çıkardı.

Benchten büyük katkı

Fenerbahçe’nin, Tofaş serisinde de enerjisi düşük görünüyordu. Kolay değil, Euroleague şampiyonluğundan sonra lige motive olabilmek. Ama burada imdada sezon boyunca fazla oynamayan, ama kendilerini hazır tuttukları belli olan ‘bench’ oyuncuları yetişti. Melih kenardan gelip 3/3 üçlük isabetle 9 sayı attı. Sarı-Lacivertliler bu bölümde savunma sertliğini de yükseltti ve devrenin son 4 dakikasında hiç sayı yemeyince soyunma odasına 50-42 önde gitti. Tofaş maçında olduğu gibi Melih’in yanı sıra Barış ve Ahmet takıma ciddi enerji verdi. Genç Egehan ve Berk’in özgüvenle oynayıp skora da katkı vermeleri, Obradoviç’in elini fazlasıyla rahatlattı. Gerçi as oyuncular Datome, Kaliniç, Udoh, Bobby ve Sloukas görevlerini fazlazıyla yaptılar ama özellikle kenardan gelenlerin savunmaya sertlik kazandırması galibiyetin anahtarı oldu.

Wanamaker’ı durdurunca...

Darüşşafaka bir sürpriz daha yapmak için gelmişti Ülker Arena’ya. Maça da fena başlamadılar ama savunma stratejileri felaketti. Fenerbahçe, 29 basketin tam 25’ini asist üzerinden buldu. Kusursuza yakın bir hücum performansıydı. Rakibin en etkili silahı Wanamaker’ı kilitlemeleri de, Fenerbahçe’nin işini fazlasıyla kolaylaştırdı. Hücumları birebire dayalı olan Daçka’da, Wanamaker devreye giremeyince tüm yük Wilbekin ve Clyburn’e kaldı. Ama Fenerbahçe’yi iki kişiyle Real Madrid ve Olympiakos bile yenemedi. Daçka’nın da hiç şansı yoktu.

YORUM YAZ