MENÜ

Fenerbahçe ait olduğu yerde

Abone Ol Google News

İnanılmaz bir seri, inanılmaz bir beşinci maç, uzatma ve inanılmaz bir maç sonu.. Öldük öldük dirildik ama sonunda gülmeyi başardık. Tebrikler Fenerbahçe Beko... 2-2’lik serilerde daha önce 5. maçı deplasmanda hiç bir takım kazanamamıştı. Ama Fenerbahçe Beko’dan umutluyduk. Her serinin bir sonu olduğunu yazdık. Bu 19 maçlık seri de dün Monaco’da son buldu. Fenerbahçe Beko, zoru başardı ve Monaco’yu deplasmanda 80-79 yenip Play-Off serisini 3-2 kazandı ve tam 5 yıl aradan sonra tekrar Final-Four’a kalmaşı başardı.

Haberin Devamı

Play-Off’un olduğu kadar dünkü maç da bir sürü hikaye barındırdı içinde. İlk periyotta yapılan 9 top kaybına rağmen, Wilbekın ve Guduriç’in süre biterken attığı üçlükler takımı ayakta tuttu. İkinci yarının başında Monaco 5 sayı öne geçtikten sonra Tarık Biberoviç’in 8-0’lık serisi Fenerbahçe’yi tekrar öne geçirdi. Papagiannis’in kritik anlarda yaptığı iki blok ve 2.5 saniye kala kaptığı top bambaşka bir hikayeydi.

Calathes...

Tabii ki maç boyu boş bırakılan, şutları riske edilen o ana kadar attığı 8 üçlüğün 7’sini kaçıran Nick Calathes’in son 30 saniyede arka arkaya 2 üçlük atması, destansıydı. Ayrıca Mike James’i 5 maçta da sahadan silen Calathes, kuşkusuz bu serinin MVP’si olmalı. Sonuçta dakika alan her oyuncu sonuna kadar mücadele etti, hatalar oldu ama hiç geri adım atmadılar. Kötü hücum ettiler belki ama bir şekilde Guduriç’le, Wilbekın’la o son topu potaya atmayı başardılar. Belki maç uzatmaya bile gitmezdi. 64-60 öndeyken arka arkaya 3 hücumda top kaybı yapılmasa normal sürede iş biterdi belki. Ama olsun. Böylesi daha heyecanlı ve keyifli oldu. Fenerbahçe Beko artık ait olduğu yerde...

Haberin Devamı
YORUM YAZ