MENÜ

Fenerbahçe'den geçit yok!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk maça benzer bir senaryo vardı Ülker Arena’da. Beşiktaş Sompo Japan direnebildiği kadar direndi ama son sözü Fenerbahçe’nin yıldızları söyledi. Beşiktaş, Fenerbahçe’nin verimliliğini en aza indiren takım. Sarı-Lacivertliler, Final-Four’da bile daha akıcı, tempolu basketbol oynayabilmişti. Ama Beşiktaş bunu yaparken, kendi de hücumda verimden düşüyor. Daha doğrusu, Fenerbahçe’nin sert ve konsantre savunması buna neden oluyor. Siyah-Beyazlılar, uzun süre Fenerbahçe’yi istediği skorda tuttu ama ilk maçtaki gibi çok düşük bir yüzdeyle şut attı.

Dün Erkan ekstra katkı yaptı ama bu kez Kenan sahada yoktu. İki dört numara Weems ve Clark toplam 4 sayı atabildi. En istikrarlı isim Stimaç. Herşeyi yapıyor, ekmeğini taştan çıkarıyor ama Beşiktaş’ın kazanabilmesi için ona 2-3 değil, tüm oyuncuların yardım etmesi gerekiyor. Fenerbahçe’de ise en istikrarlı isim Nikola Kaliniç. Euroleague Play-Off’larından bu yana inanılmaz oynuyor Sırp forvet. Tamamlayıcı rolden, hücumdaki bir numaralı opsiyon haline gelmek üzere. 6/9 isabet oranı ile 15 sayı attı, 6 ribaunt aldı, 3 de asist yaptı. İlk gün attığı kritik üçlükle maçı getiren isimdi, dün de sahanın yıldızlarından biri oldu.

Kanarya cevap verdi

Bogdanoviç bu kez daha yüksek yüzdeyle aynı skorlara ulaştı. Vesely yine son derece enerjikti, bu kez skora da büyük katkı yaptı. Siyah-Beyazlılar, sete set kaldıkları zaman skor bulmakta çok zorlanıyor. Nitekim son 15 dakika karşı sahaya çabuk gidip, geçiş hücumlarından sayı üretmeyi denediler. Daha başarılı oldukları söylenebilir. Ama Fenerbahçe’nin de buna cevap verecek çok fazla silahı vardı. Sonuçta skor adına değişen bir şey olmadı.

Seri şimdi Akatlar’a taşınıyor. Siyah-Beyazlılar, evinde daha rahat hissedecektir. Hücum yüzdeleri artabilir. Ama bu durum kazanmalarına yetecek mi, hep beraber göreceğiz.

YORUM YAZ