MENÜ

Kartal'dan dev adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk maça göre çok zorlandı Beşiktaş Sompo Japan belki ama kritik anları çok iyi oynayıp, Anadolu Efes’i üst üste 2. kez yenmeyi başardı. Ligin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçen, özgüvenini de kaybeden Michael Thompson’ın salonlara tekrar dönüş maçıydı sanki. Clark, Weems ve Roll’dan beklenen katkıyı alamayan Kartal’da Thompson’ın bu performansı ‘piyango’ gibi oldu. Çok yüksek yüzdeyle 20 sayı atan Amerikalı, Beşiktaş’ı bütün maç ayakta tutan isim olurken, Play-Off’ları çok seven Strawberry yine oyunu domine etti, sonunda da noktayı koydu.

Ufuk Sarıca ile beraber Pınar Karşıyaka’da vasat bir sezonun ardından Play-Off’larda MVP gibi oynayan ve takımını şampiyonluğa taşıyan Strawberry, benzer kararlılıkta oynuyor. Bitime 3 saniye kala iki kişinin üstünden düşerken attığı turnike, şans gibi gözükse de, zorluk derecesi yüksek ve fazlasıyla beceri isteyen bir basketti. İlk maçın yıldızlarından Sertaç, yine beklenenin üstüne çıkarken, büyük bir özgüvenle uzak mesafe şutu atıp isabet buldu. Sertaç kendini mental olarak da fazlasıyla hazırlamış.

Mucizeye izin vermezler

İlk maçı kaybeden Anadolu Efes’in birşeyler değiştirmesi gerekiyordu. Bence Kirk sahada olmalıydı ama Perasoviç kaybeden takımı aynen sahaya sürdü. İlk maça oranla daha iyi savunma yaptılar, dönem dönem etkili hücum ettiler ama yine eksik birşeyler vardı. 33. dakikada Roll’un basketiyle 10 sayı geri düştükten sonra, Granger ve Heurtel’in bireysel ürettiği pozisyonlarla 12-0’lık seri yakalayıp, 36’da 65-63 öne geçen Efes, geriden gelip öne geçmenin verdiği avantajı da kullanamadı.

Şimdi seri Abdi İpekçi’ye taşınıyor. Efes, kağıt üstünde daha güçlü ve iyi oyunculara sahip. 3 maç kazanma olasılıkları tabii ki var ama Beşiktaş Sompo Japan, daha istekli ve motive. Bir mucizeye kolay kolay izin vereceklerini düşünmüyorum.

YORUM YAZ