MENÜ

Kartal finale uçtu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Olaylı üçüncü maç sonrası, Beşiktaş motive, Anadolu Efes ise içler acısı bir haldeydi Abdi İpekçi’de... Belli ki ortamdan çok olumsuz etkilenmişler. Beşiktaş ise tam tersi. Son derece istekli, enerjikti. Maçın 7. dakikasına kadar her iki takım da karşılıklı basketler bulurken, Ufuk Sarıca, Muratcan’ı oyuna sokup 3/4 sahada prese başlayınca bütün gidişat değişti. Pres sonrası alan savunmasına geçen Kartal, rakibi fazlasıyla top kaybına zorlarken, Stimaç, Sertaç, Erkan ve Roll’e bulduğu basketlerle 12. dakikada 14 sayılık farkı yakaladı (16-30), bir daha da Efes’e yakalanmadı. Arayı sistematik olarak açan, son olarak 37 sayılık (50-87) farka kadar ulaşan Siyah- Beyazlılar, Efes’e çok ağır bir yenilgi tattırdı. Bileğinin hakkıyla, finale çıkmayı başardı Beşiktaş Sompo Japan.

Hakedilmiş zafer

Efes’i son 1 ay içinde 4 kez yendiler, birinde de son saniye basketi ile mağlup oldular. Ne hakem hatası, ne haksızlıktan bahsetmenin alemi de yok bu istatistik karşısında. Sonuna kadar hakedilmiş bir zaferdi Beşiktaş adına... Ufuk Sarıca, rakibine oranla kısıtlı bir kadro ile mücadele etmesine, Stimac dışında yabancılardan istikrarlı katkı alamamasına rağmen, serinin kahramanları bence Sertaç ve Erkan oldu. Bu ikili 4 maçta da kenardan gelip, normal sezonda takımı sırtlayan ama bu seride bekleneni veremeyen as oyuncuların açığını fazlasıyla kapadı, hatta artıya geçti. Erkan zaten son derece profesyonel ve yıllardır işinin hakkını vermeyen çalışan bir sporcu. Sertaç düne kadar saman alevi gibi parlayıp sönmüştü ama bu seride yıldız gibi ışıldadı.

Favori Fenerbahçe...

Özgüveni, hiç çekinmeden zor şutları atması, Sarıca’nın elini fazlasıyla rahatlattı. Şimdi bizi tarihi bir final bekliyor. İki ezeli rakip, ilk kez Basketbol Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Euroleague şampiyonu Fenerbahçe tabii ki favori. Ufuk Sarıca ise iki yıl önce Karşıyaka’da yaptığını bu kez Beşiktaş forması altında tekrarlamaya çalışacak.

YORUM YAZ