MENÜ

Malumun ilanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Seyircisizdi belki ama serinin en müthiş maçıydı... Beşiktaş, her zamanki gibi Fenerbahçe’yi çok zorladı, hatta 38. dakikada Strawbery’nin üçlüğü ile ‘kazandım’ dedi maçlar Fenerbahçe ‘bitti’ demeden bitmiyordu bu sene... Kenan, kariyerinin en iyi maçını oynarken, ona Strawberry, Stimaç, Roll, Weems ve Clark eşlik edince Siyah-Beyazlılar, bütün maçı önde götürdü. Fenerbahçe, 3- 0’ın da rahatlığı ile oyuna fazla motive olamamış gözüktü. Yaptıkları 19 top kaybı onlar için alışılagelmiş bir durum değildi.

Sonun başlangıcı oldu

Beşiktaş çok istedi, tam 18 hücum ribaundu aldı ama kazanan yine Fenerbahçe oldu. Strawberry’nin üçlüğü ile fark 14 olduktan sonra, Weems’in yaptığı ‘fahiş’ hata, sonun başlangıcı oldu Beşiktaş için. Bogdanoviç’in üçlüğü sonrası Kaliniç’e centilmenlik dışı faul yaptı Weems. İki serbest atış sonrası Fenerbahçe Bogdanoviç’le 3 serbest atış daha bulunca bir hücumda 7 sayı üretti. Ardından Bobby top kaptı bir üçlük daha attı. 25 saniyede 10- 0’lık seri yakaladı Kanarya. Beşiktaş’ın da eli ayağı titremeye başladı. Top kayıpları devam etti, hatta 5 saniye kala Fenerbahçe normal sürede kazanma fırsatı yakaladı ama 3 denemede sayı çıkaramadı. İnanılır gibi değildi. Her zaman ‘basketbol için çok uzun bir süre’ klişesi kullanılır ama ben 1.48 dakikada 14 sayıdan gelip kazanan takım görmedim. Büyük bir mucizeyi gerçekleştirdi Sarı- Lacivertliler. Tabii Beşiktaş’tan da fazlasıyla yardım aldı.

Kupaları haketmişlerdi

‘Malum’un ilanı’ydı aslında Fenerbahçe’nin şampiyonluğu. Bu yıl, özellikle son iki ayda gösterdikleri performansla kupaları sonuna kadar hak etmişlerdi. Çok enteresan bir maç sonunda da zafere ulaştılar. Hem de hiç yenilmeden. Yakın geçmişte Play-Off’ta yenilmeden şampiyon olan bir takım da hatırlamıyorum. Beşiktaş, Euroleague şampiyonunu en çok sıkıntı çıkaran takım oldu. Hiç kazanamadı ama 4 maçı da kazanma noktasına getirdi. Biraz şansları olsa, biraz o büyük hataları yapmasalar, seri bu kadar erken bitmeyebilirdi. Hele evlerinde uzatmada kaybettikleri iki maçı resmen kendi elleri ile verdiler. Ufuk Sarıca ve Beşiktaş da bence başarılı bir sezon geçirdi. Bize son derece keyifli Play-Off serileri izlettiler. Onları da tebrik ediyorum

YORUM YAZ