MENÜ

Tarihi final

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa ve Türkiye Ligi Play-Off’larında hiç yenilmeyen Fenerbahçe finalin favorisi... Son dönemde süregelen oyunlarını da ortaya koyarlarsa Sarı-Lacivertliler şampiyonluğa çok yakın.

Beşiktaş çok derin ve pahalı bir kadroya sahip değil ancak Ufuk Sarıca bu tip takımlarla başarıyı yakalamaya alışmış bir coach ve ikinci sürpriz peşinde koşacak.

Türk basketbol tarihinde ilk kez Fenerbahçe ile Beşiktaş finalde karşı karşıya gelecek. Gerek Euroleague’de Play-Off ve Final Four’da, gerek Türkiye Ligi Play-Off’unda hiç yenilmeyen Fenerbahçe, serinin büyük favorisi olarak görülüyor. Kanarya, kadro kalitesinin yanı sıra son 1.5 ayda basketbol kalitesini de en üst seviyeye çıkardı. Sanki bütün bir sezonu farklı, son 6 haftayı farklı bir takım oynadı. Euroleague şampiyonluğunun getirdiği moral ve özgüven de buna eklenince Sarı-Lacivertliler, durdurulması güç bir takım haline geldi.

Bileğinin hakkıyla geldi

Beşiktaş Sompo Japan’ın finale kalması sürpriz olarak nitelendirildi belki ama bana göre normal sezonu ilk 6 içinde bitiren bütün takımların bu şansı eşitti. Beşiktaş da, son topta kaybettiği bir maç dışında finale hep rahat kazanarak, bileğinin hakkıyla geldi. Ufuk Sarıca bu tip takımlarda başarı yakalamaya alışmış bir coach artık. İki yıl önce Pınar Karşıyaka ile önce Fenerbahçe’yi ardından Anadolu Efes’i eleyip şampiyonluk ipini göğüsleyen Sarıca, ikinci sürpriz peşinde koşacak.

İyi kurgulanmış bir kadro

Beşiktaş, çok derin ve pahalı bir kadroya sahip değil ama iyi kurgulanmış, birbirlerini tamamlayan, birbirleriyle oyanamaktan zevk alan, mücadele eden bir takım görüntüsünde. Thompson, Clark, Stimaç, Roll ve Strawberry gibi silahları var. Bunlara yarı final serisinde harikalar yaratan Erkan ve Sertaç da eklendi. Tabii ki şampiyon olabilmek için Fenerbahçe gibi bir takımı bir değil, tam 4 kez yenmenin ne kadar zor olduğunu onlar da biliyor. Ama en azından deneyeceklerinden, Fenerbahçe’yi bir şekilde yenebilmenin formülünü aramaktan vazgeçmeyeceklerinden eminim.

Rahatlık Obradovic’e göre değil!

Obradoviç’in yapması gereken, kamuoyunda oluşan algıyı oyuncuların hissetmemesini sağlamak olacak. Rahatlık ve rehavet insana özgü ama Obradoviç’e değil... O da biliyor ki, ‘nasılsa şampiyon oluruz demekle’ şampiyon olunmuyor. Fenerbahçe’de sakatlık sorunu yok. Bir haftadır da dinleniyorlar. Seriye gerek mental, gerekse fiziksel olarak hazırlanma fırsatı buldular. Saha avantajı, kadro avantajı Fenerbahçe’de... Sarı-Lacivertliler, son dönemde süregelen oyunlarını devam ettirirlerse, üst üste ikinci şampiyonluğa çok yakınlar.

YORUM YAZ