MENÜ

Zor da olsa Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Final serisinde Fenerbahçe’nin daha kolay bir galibiyet alacağı bekleniyordu belki ama Beşiktaş fazlasıyla zorluk çıkardı Euroleague şampiyonuna, hatta bir kaç kez de maçı kazanabilecek noktaya getirdi. Siyah-Beyazlılar’ın, kazanabilmesi için Fenerbahçe’yi şaşırtması, onları ritmden çıkarması, hücumda da ekstra birşeyler yapması gerekiyordu. Ufuk Sarıca’nın hazırladığı 3/4 sahada başlanan zone pres sonrası yapılan ikili sıkıştırmalar, Fenerbahçe’yi oldukça zor durumda bıraktı. Devamında uzun süre denenen alan savunmasına Fenerbahçe’nin iyi üçlük atamadığı dönemlerde Siyah- Beyazlılar hep oyunun içinde kaldı. Ama Bobby Dixon, Kaliniç ve Melih’in attığı dönemlerde Fenerbahçe çift haneli farklarla skoru önde götürdü.

Dixon’ın üçlüğü çözdü

Nitekim son periyotta Beşiktaş yine gelmişti ama 38’de Dixon’un daha hücumun başında kullandığı cesur üçlük sonrası Beşiktaş çözüldü ve Fenerbahçe Play-Off’taki galibiyet serisini sürdürdü. Jan Vesely yine takımın en enerjik ismiydi. Çok yukarılarda oynadı, smaçlar, ribauntlar, kritik yerde yaptığı bloklar kötü oynanan bölümlerde Fenerbahçe için can simidi oldu. Udoh da 4. periyotta, Beşiktaş’ı sırtlayan ve takımın geri gelmesinde önemli rol oynayan Clark’a yaptığı iki kritik blok, rakibin umutlarını da söndürdü.

Savunmayla gelen galibiyet

Fenerbahçe hücumda Datome dışında herkesten katkı alırken, asıl galibiyete yaptığı savunma ile ulaştı. İyi oynamadıklarının farkındaydılar ve savunmadan vazgeçmeyerek istediklerini aldılar. Beşiktaş’ta dün Kenan’ın çok ekstra katkısı vardı. Stimaç ve Clark galibiyeti çok istedi ama onlara eklenen 4. bir oyuncu çıkmadı. Beşiktaş da savunma hamleleri ile ayakta kalmaya çalıştı ama Fenerbahçe’yi yenmek istiyorlarsa böyle kötü yüzdeyle şut atarak kazanamazlar. Efes serisinde parlayan Sertaç, Erkan ve Thompson üçlüsü dün toplam 2 sayı atabildi. Yüzde 50 ile de serbest atış kullandılar. Bu şartlara rağmen yine de iyi direndiklerini söyleyebilirim.

YORUM YAZ