MENÜ

Bu iklim değişmeli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Ülkemi, bayrağımı seviyorum…” dedi Arda Turan, Bilal Meşe’ye yaptığı fiili saldırının altını doldurmak için yaptığı basın açıklamasında. Eh, Kemaller Kemali boşuna “Ben sporcunun zeki, çevik ama aynı zamanda ahlaklısını severim” dememiş. Zeki ve çevik olabilirsin, ama ahlaktan oksunsan Arda olursun işte.

Ulusal takımın kaptanı, 2018 Dünya Kupası’na katılmak adına hayati maçlar beklerken Ulusal takımımızı, babası yaşındaki gazeteciyi yumrukluyor, sonra da “Kuş gibi hafifledim” diyebiliyor hicap duymadan. Doğal tabi, çünkü ahlakın olmadığı yerde sırra kadem basar ar ve utanmak.

Arda’nın yaptığı sadece terbiyesizlik değil bir o kadar da sorumsuzluktur. Zira milyonlarca çocuğumuzun rol modeliydi o, bu gerçeği unutsa da o.Ancak sadece Arda’ya faturayı kesersek gerçeği kavramamış oluruz, bunun da altını kalın çizgiyle çizmek isterim.

Çünkü bu bir iklimin karşımıza çıkardığı sonuçtur ne yazık ki. Ahlak özürlü (hayali ihracatçı, mafyatik ilişkilerle meşhur, vergi kaçıran) nice insan yıllar yılı kulüplerimizde yöneticilik ve hatta başkanlık yaptı maalesef.

Başka boyutları da var işin elbette. Bu da yapanın yanına yaptığı hukuksuzluk ve ahlaksızlığın kar kalmasıdır.

Mesela yıllar yıllar önce Fenerbahçeli yönetici Aziz Yılmaz kaleci Lokovcan’ı tesislerde resmen kovalamıştı. 2015’te Fenerbahçe otobüsüne katliamla sonuçlanabilecek silahlı saldırı yapıldı. Gene 2015’te başkan Hacıosmanoğlu’nun talimatıyla hakem Çağatay Şahan, Trabzon’da saatlerce rehin alındı Trabzonspor yöneticisi Dr. Yakup Aslan ve arkadaşlarınca.

Ya Emre Belözoğlu’nun ardı arkası gelmeyen vukuatları…İsviçre’yle Şükrü Saraçoğlu’nda yaptığımız maçtan sonra koridorlarda konuk takımın futbolcularını tekmeledi. 2007’de basın tribününe kol hareketi çekti. 2008’de bir gazeteciye “Seni sabaha kadar döverim” dedi v.s, v.s. Maalesef hiçbir fatura çıkmadı bu vukuatları yapanlara, yanlarına kar kaldı hepsinin.

O halde yapılacak asıl iş biran önce (Arda’yı aklamaya çalışmadan) ahlak özürlü yöneticilerin zikir ve fikirlerini de yaratılan bu lanet iklimi de tarihin çöplüğüne atmaktır. Zira bu iklim değişmedikçe ne ilk nede son olur Arda.

YORUM YAZ