MENÜ

Fabiano ve Sow!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Özellikle futbolda çabuk ve doğru düşünmek hayati önem taşır başarı adına. Bu sadece futbolcular için değil, hakemler adına da geçerlidir. Misal. 23’te Aatıf doğru ve çabuk düşünebilse, dolayısıyla çevre kontrollü topu ayağından çıkarabilse büyük olasılıkla daha o anda skor üstünlüğüne ulaşacaktı Fenerbahçe.

Veya 39’da hakem doğru ve çabuk kararın altına imza atsa, Lens’e yapılan faulü gerekçe yapıp sarı lacivertlilerin umut vaat eden atağını kesmese, muhtemel bir gol daha ilk yarıda maçı renklendirecekti.

Keza, Karabükspor’un 40’ına merdiven dayadığı halde kaplanları çağrıştıran kalecisi Ahmet Şahin çabuk ve doğru düşünceyle o denli konsantre oynamasa, belki de daha ilk yarıda kopacaktı maç.

Şüphe yok ki, yetinin böylesine sahip olabilmek için hem futbolcu hem de hakemin maça yeterli ve doğru şekilde hazırlanması lazım. Bu da formda olmaya ve konsantrasyona tekabül eder doğal olarak.

İlk yarıda her bakımdan üstün olan taraf Fenerbahçe’ydi, bu gerçeğin altını çizelim. Ama ikinci yarıyla birlikte roller değişti adeta. İyi de takımı akın üstüne akın yerken, ekibinin defans bloğu soluksuz kalıp köşesine çekilmiş boksörü çağrıştırırken ve üstelik bu görüntü maçın 63. dakikasına kadar sürmüşken, Sayın Advocaat neden olup biteni izledi öylece anlayamadım, anlam veremedim, kendisine de yakıştıramadım doğrusu. Hem de Kjaer, Skrtel ve Fabiano (yani defans bloğu) hariç onca oyuncusu nal toplarken.

Van Persie, başlı başına bir parantez zaten. Öyle pozisyonları heba etti ki, bu görüntüleri UEFA’ya gönderseniz, Fenerbahçe’de oynayanının “Çakma” olduğuna hükmedilir kesinlikle. Yanlış anlamayın, maçın tek golünü atmasına rağmen böyle düşünüyorum Hollandalı için.

Hiçbir oyuncunun sakatlanmasını istemem. Ama gene de Volkan Şen’in 10 dakika sonra oyundan alınmasının Fenerbahçe adına maçın dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Yeteneğine sözüm olamaz, ama Fenerbahçe formasını giyemez, giymemeli de. Nitekim, şer’den hayır doğdu ve onun yerine oyuna dahil olan Musa Sow kaleci Fabiano’yla birlikte 3 puanı armağan ettiler morali hayli bozuk camiaya.

YORUM YAZ