MENÜ

Kulüplerimiz boğulmak üzere!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sayın Celal Doğan döneminde sıfıra yakın borçla oldukça dişli bir takımdı Gaziantepspor. En önemlisi de hemen her sezon gencecik oyuncular armağan ediyordu futbolumuza. Ama küme düştü maalesef kırmızı siyahlılar. Hem de parasızlık ve başdöndüren teknik direktörlük değişikliklerinden ötürü.

Eskişehirspor’un şu an içinde bulunduğu durumun ve Süper Lig’in dışında kalmasının nedenleri de pek farklı değil ne yazık ki. Dolayısıyla kulüplerimizin ayaklarındaki pranganın kötü yönetilmek ve çapsız yöneticiler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz her halde.

Oysa ki, kulüp yöneticilerimizin önemli bölümü başarılı iş adamları arasından çıkıyor. Ne hikmetse kendi şirketlerini hep ileri taşıyanlar, istihdamda, planlama ve harcamada kılı kırk yaran bu yöneticiler sıra kulüplerine gelince insanı hayretler içinde bırakıyorlar. Sportif başarı yok, altyapıdan oyuncu çıkarmak yok ama borç katlanarak altından kalkılmaz hale geliyor. Söylemeye gerek yok ki, bu iç karartan görüntünün ana nedeni kötü yönetilmektir maalesef. Rahmetli Johan Cruyff’ün çok önemli bir tespiti var; “…içlerinde kulüplerinin DNA’sını taşıyan oyuncular daima takımlarına fazladan bir şeyler katarlar…” der.

Mantıklı ve bilimsel bir tespit değil mi? Çünkü aidiyet duygusu güçlü olan futbolcu sadece kendisi için değil, aynı zamanda takımı ve camiası için de yürekten oynar, pes etmez ve yenilgiyi kabullenmez. O zaman yapılacak iş bir an önce altyapıya hak ettiği önemi vermek ve o doğrultuda organize olmaktır. Üstelik Altınordu örneği de var önünde sorumluların.

Sayın Seyit Mehmet Özkan’dan öneri ve yardım alınabilir pekala. Birkaç milyon vatandaşımızın yaşadığı Avrupa’da milli takımımızın formasını giyecek kalitede bu kadar çocuğumuz yetişiyorsa gurbette, pekala 80 milyonluk Türkiye’de bilimin izinden gidilirse yüzlerce cevher keşfedilebilir bana göre. Zira asla ve asla bir yetenek sorunumuzun olmadığına inananlardanım. Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği başta olmak üzere tüm yetkililer vahameti görmek zorunda artık. Akdi halde boğulacak borç batağında kulüplerimiz.

YORUM YAZ