MENÜ

Yine başaracak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Zeki, çevik ve ahlaklı” bir futbolcuydu Aykut Kocaman. Onu sevmeyenlerin büyük bir bölümü bile bu gerçeği teslim edecektir herhalde.

Teknik direktörlüğü de futbolculuğuyla atbaşı gidiyor Sayın Kocaman’ın. Teknik direktörlüğe İstanbulspor’da oyuncu-teknik adam olarak başlamıştı. Cem Uzan tarafından yüzüstü bırakılmıştı ve küme düşmenin en büyük adayıydı Sarı Siyahlılar o sezon.

İki elin parmaklarından azdı bitime kalan haftalar ve karavana yiyordu parasızlıktan futbolcular. Ama Sayın Kocaman’la kümede kaldılar mucizevi şekilde. Anadolu’da devam etti sonraki yıllarda antrenörlüğe ve Fenerbahçe’ye hoca oldu sonra bildiğiniz gibi. Ve ilk sezonunda şampiyon yaptı Sarı Lacivertlileri. Sonrasında da 3 Temmuz Depremi’ni yaşadı bildiğiniz gibi asırlık çınar.

Bir şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası kazandırdı ama asıl önemlisi 3 Temmuz Kumpası döneminde sergilediği o her kesimden saygı gören ortaya koyduğu saygın liderlikti bence. Tam bir karakter örneği sergiledi süreç boyunca. Futbolun felsefesini ve futbolcu psikolojisini derinlemesine özümlemiş ender spor insanlarındandır benim için Aykut Kocaman. Hocalık yaptığı hemen her takım karakter sıçraması yaptı, bu bir başka gerçek. Misal, ikinci kez başına geçtiği Konyaspor’u bu kez ilk sezonunda ligde 3. yaptı.

İkinci sezonundaysa Türkiye Kupası kazandırarak yeşil beyazlılara tarihinin en büyük başarılarını yaşattı. Elindeki kadroyla neler yapabileceğini bilen, oyuncusundan gerekli verimi alabilen, ekibine total futbol oynatmaya çalışan bir teknik direktördür Aykut Kocaman. Şimdi daha da deneyim kazanarak ikinci kez geldi Fenerbahçe’nin başına.

Dolayısıyla da son iki sezonda neredeyse sönmüş bir ateşi andıran Fenerbahçe’ye resmen ilaç olacağına inanıyorum. Ve çok büyük bir aksilik olmazsa göreceksiniz, yine başaracaktır Aykut Kocaman.

YORUM YAZ