MENÜ

Avrupa'nın 1 numarası!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Efsane coach Zeljko Obradovic'in Fenerbahçe'nin başına geçmesiyle başlayan Avrupa yolundaki şampiyonluk serüveni sonunda mutlu sonla bitti, tabii şimdilik... Obra ve Askerleri, 3. Final-Four'da Euroleague'nin en büyüğu olmayı başardı ve Türk basketboluna tarihi yaşattı. Sarı-Lacivertliler, önce Real Madrid'i safdışı bıraktı ardından da Olympiakos'u yine müthiş bir basketbolla (80-64) geçip, Avrupa'nın 1 numaralı kupasını ilk kez Türkiye'ye ve kulübün müzesine taşıdı.

Kalinic'ten 5 dakikada 9 sayı

Real Madrid maçında olduğu gibi, Fenerbahçe, Olympiakos'a karşı da Udoh'un asisti ve Vesely'nin smacıyla mücadele giriş yaptı. Obra'nın öğrencileri yine müthiş savunmasıyla Olympiakos'a üst üste top kayıpları yaptırdı ve hücumda da faturayı Dixon, Kalinic'in üçlükleriyle kesti: 13-6. Görev adamı Kalinic bu çeyrekte bir harikaydı. 5 dakika içinde atışlarda yüzde yüzle oynarken, 9 sayı ve 2 ribaunt üretti. Bir de Bogdanovic'in üçlükleriyle ilk çeyrek 26-18 lehimize bitti.

Bogdanovic'im bu kez eli titremedi

İkinci çeyreğe iyi başlayan Olympiakos Green, Waters ve Milutinov'la etkili oldu ve 14'te farkı 4'e indirdi: 29-25. Fenerbahçe bu bölümün ilk 4 dakikasında sadece Nunnally ve Datome'nin serbest atışlarıyla 3 sayı bulurken, Olympiakos 7 sayı attı. Ancak hücumda sıkıntı yaşayan takımını Bogdanovic kurtardı. 2016'daki CSKA Moskova finalinde gözlerimizin aradığı Bogdanovic aradan geçen süreçte yeteneğinin üstüne tecrübeyi de ekleyince, kritik anlarda hiç eli titremeden Olymipakos potasını bombardmana tuttu, isabetli dış şutlarıyla takımına sok üretti, rakibinin farkı kapatmasına engel oldu: 34-25. Ancak 3. faulü alması Fenerbahçe'yi sıkıntıya soksa da devreye giren Dixon'la Kanarya ikinci yarıyı da 39-34 üstün geçti.

Serbest atışlar kilit nokta

3.çeyrekte Mantzaris'in üçlükleriyle oyunun içinde kalan Olympiakos 23'te skoru 44-40'a getirdi. Bu bölümde büyük önem kazanan serbest atışlar, bu bölümün kilit noktasıydı... Fenerbahçe 21 sayının 8'ini serbest atıştan ve 9'unu da üçlükten buldu. 26.dakikadn sonra Sloukas'ın üçlüklerine Datome'nin de skorer oyunu eklenince Sarı-Lacivertliler farkı yeniden açtı: 60-46.

Udoh'tan üst üste bloklar

Bir de Udoh potasına duvar ördü. Önce Spanolis'i blokladı ancak Fenerbahçe bu hücumu değerlendiremedi ve Olympiakos tam Papanikolau'yla sayıya giderken Udoh bir kez daha potayı göstermedi ve maçtaki 5.bloğunu yaptı. Temsilcimiz son bölüme 60-48 üstün girdi. Olympiakos oyuncuları moralleri bozulsa da pes etmedi ve tüm imkanlarıyla saldırmaya devam etti ancak bu yeterli olmadı. Çünkü Obra ve askerleri şampiyonluğa artık çok yaklaşmıştı ve son 10 dakikada bunu kaybetmeye hiç niyetleri yoktu. Bu kez Datome atışlarıyla skora katkı yapmaya başladı. Olympiakos 1 attıkça, Fenerbahçe 3 attı ve ister istemez fark da arttı, 35'te skor 70-54'e geldi. Son noktayı da Bogdanovic'in üst üste gelen isabetli şutları oldu ve Fenerbahçe 80-64'le maçı kazanıp, kupayı havaya kaldırdı.

YORUM YAZ