MENÜ

Buldozer Fener

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yunanistan’ın OAKA cehenneminden 2 tarihi zaferle dönen ve Obradoviç önderliğinde Play-Off’larda hiç maç kaybetmeyen Fenerbahçe, 3-0’lık tarifeyi Panathinaikos’a da uyguladı. Sarı- Lacivertliler, müthiş taraftar desteğini arkasına aldığı Ülker Arena’daki 3. maçı da kendine yakışır bir basketbolla 79-61 kazanıp, üst üste 3. kez Final-Four’a adına yazdırdı. Obra ve Askerleri böylece, Play-Off’taki galibiyet serisini de 9 maça çıkartmış oldu. Mücadeleye Vesely’le etkili başlayan Fenerbahçe, Sloukas’ın da üçlüğüyle ilk 5 dakikayı 11-4 üstünlükle geçti. Ancak hücumda sıkıntı yaşayan, boyalı alana top indiremeyen temsilcimiz karşısında Panathinaikos Singleton’la hem içeriden hem dışarıdan bulduğu sayılarla oyunun içinde kaldı ve 1. periyot 18 17 tamamlandı.

Kritik serbest atışlar

2. çeyrekte James ve Feldeini’yle skor üreten Panathinaikos 15 dakikada skoru eşitledi: 26- 26. Bu dakikadan sonra Sarı-Lacivertliler serbest atışlardan büyük katkı aldı. Boyalı alana inen topları Yunan ekibi faulle durdurunca, Udoh 4, Vesely 4 ve Datome 2 kez serbest atış çizgisine gitti ve Kanarya bu bölümde 19 sayının 9’unu faullerden buldu. Nunnally’in üçlüğüyle de devre 37-30 bitti.

Gizli silah Kalinic

İkinci yarıya Datome’nin üçlük ve ikiliğiyle müthiş bir giriş yapan Fenerbahçe skoru 42-33 yaptı. İlk iki maçın yıldızı Bogdanovic kötü günündeydi, ilk sayısını 3. çeyrekte buldu, 7 de top kaybı yaptı ancak takımına 8 ribaunt katkısıyla bu kategorinin en skoreriydi. 18’de sahanın gizli silahlarından Kalinic’in üçlüğüyle fark 10 sayıya çıktı: 47-37. Sırp oyuncu, savunmasının yanı sıra süre aldığı 14 dakikada 10 sayı ( 3/3 ikilik, 1/1 üçlük, 1/2 serbest atış), 2 ribaunt ve 2 asistle oynadı. Bitime 1 dakika kalan Udoh’un sayısı ve Sloukas’ın basket faulüyle Fenerbahçe, son bölüme 52-42’lik skorla üstün girdi.

Fenerbahçe’den üçlük şov!

Fenerbahçe, Panathinaikos’a son darbeyi 4. çeyrekteki üçlük bombardımanıyla vurdu. Nunnally, Bogdanovic ve Dixon’dan gelen üst üste üçlüklerle farkı bulan Kanarya 11-2’lik seriyle skor 63-44’de taşıdı. Nunnally, Bogdanovic ve Dixon üçlüsü bu çeyrekte 6 üçlük attı ve 18 sayı üretti. Maçın tamamen koptuğu dakikalarda Obradovic, süre almayan oyuncuları sahaya sürdü ve Fenerbahçe sahadan 79-61 galip ayrıldı.

YORUM YAZ