MENÜ

Akıllı makyaj

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çek otomobil üreticisi Skoda, ürün ailesi içerisinde küçük ile kompakt sınıf arasında bir yerde konumlanan modeli Rapid ve Rapid Spaceback'i makyajladı. İlk olarak Cenevre Fuarı'nda sergilenen modeller yollara çıkmaya hazır. Rapid serisinde dış tasarımdaki makyaj minimal düzeyde tutulmuş. Sis farları, tampon alt bölgesi ve farlar yeniliklerden nasibini alan bölgeler. Bi- Xenon farlara LED gündüz farları eşlik ediyor. Farlarda artık uzun hüzme otomatiği de bulunuyor. Arkada ise C şekilli stoplar yenilenmiş. Ayrıca 5 yeni jant tasarımı da üretim programına dahil edilmiş. Bu küçük değişiklikler bile Rapid'in taze görünmesini sağlamaya yetmiş. Ayrıca seriye yeni eklenen Monte Carlo donanım versiyonu, görünüm anlamında Rapid Spaceback'e sportif tatlar da katmış.

3 silindirli yeni 1.0 TSI

Rapid'in motor seçeneklerinde ise bir yenilik var. 1.2 TSI benzinli motorun yerini 3 silindirli 2 farklı 1.0 TSI motor almış. Bu motorlar 95 ve 110 HP'lik güçleriyle çok şey vaadediyor. Örneğin 110 HP güçlü versiyon 198 km/s son hıza, 9.8 sn'lik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip. 4,5 lt/100 km'lik ortalama tüketim verisi ise dizelleri kıskandıracak kadar ekonomik olarak gözüküyor. Üçüncü benzinli motor seçeneği ise 1.4 TSI (125 HP). Dizel cephesinde ise 1.4 TDI (90 HP) ve 1.6 TDI (116 HP) seçenekleri var. 7 ileri oranlı DSG şanzıman ise 1.0 TSI'ın 95 HP'lik versiyonu ile 1.4 TSI ve 1.4 TDI motorlarında sunuluyor. Güvenli sürüş özellikleri içerisinde ise şehir içi çarpışma önleme acil fren sistemi, çoklu çarpışma önleyici fren sistemi, sürücü yorgunluk dedektörü ve yokuş kayma önleyici hill holder var. İç mekandaki önemli yeniliklerden biri de yeni bir arayüze sahip bilgi-eğlence sistemi. Smartlink+ adı verilen sistem Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink ile uyumlu olarak çalışıyor, böylece akıllı telefonların ekranlarını, otomobilin ekranına yansıtmak mümkün oluyor. Ayrıca Bluetooth bağlantısı ve Apple uyumlu USB girişleri de standart olarak yer alıyor. Bir diğer yenilik ise arka koltuklar için de, arka bölümde iki adet USB girişinin sunuluyor olması. Skoda Connect ile otomobilin içerisindekiler sürekli online olabiliyorlar, tüm yolcular akıllı cihazlarını bu bağlantı sayesinde otomobilin mobil iletişim ağına bağlayabiliyor. Yine bu online hizmetler arasında Care Connect asistan ve bakım servisi de bulunuyor. Ancak bu online hizmetler şimdilik Türkiye şartlarında sunulmuyor.

Moda ve performans

Mercedes AMG’nin performansıyla Hugo Boss’un stili İstanbul Park pistinde buluştu. Mercedes-Benz müşterileri ve markanın meraklıları, Hugo Boss işbirliği ile İstanbul Park’ta gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yüksek performanslı araçlarla sürüş deneyimi yaşadılar, ayrıca Mercedes-AMG Lounge’da marka için özel üretilmiş Hugo Boss imzalı ürünleri inceleme fırsatı yakaladılar. İki markanın modern lüksü somutlaştıran ürünleri, Hugo Boss mağazalarında satışa sunuluyor.

Motosiklet servisi

Bosch, iki ve üç tekerlekli motorlu taşıtlar pazarına da giriş yaptı. Bosch’un Türkiye’de bir ilk olan motosiklet bakım onarım servisi ‘Express Bike Service’ adıyla hizmet vermeye başladı. Dünya çapında 500’den fazla servis noktasında hizmet veren Bosch, Türkiye’de ‘Express Bike Service’ sayısını üç yılda 30’a çıkarmayı hedefliyor.

Patlasa da gidiyor

Bir süredir premium lastik sektöründe güçlü araçlar için Run Flat lastik teknolojisi vardı. Bridgestone ise yeni geliştirdiği DriveGuard modeli ile çok geniş bir yelpazedeki araç grubu için patlasa da gidebilen lastik teknolojisini pazara sundu. Hem yaz, hem de kış desenli versiyonları bulunan Driveguard, 15 ile 18 inç jant aralığında 19 ayrı ebada sahip. Driveguard 2018 yılından itibaren Türkiye’de de üretilmeye başlanacak.

Lastikte sil baştan

Michelin, lastikte diş derinliği yerine performansa odaklanılması gerektiğini savunarak, yıllardır doğru bildiklerimizi sil baştan yapmak istiyor. Michelin’in yaptırdığı, tartışma yaratacak araştırmalara göre diş derinliğinin kaza oluşumunda etkisi yok. Islak zeminde frenlemede 1,6 mm’den daha az diş derinliğine sahip lastikler yeni lastiklerle benzer fren performansını sunuyor. Michelin’e göre lastikler, performans verdikleri sürece, diş derinlikleri tamamen bitene kadar kullanılabilir. Ancak ıslak zeminlerdeki su yastığı (aquaplanning) durumunda aşınmış lastiklerin performansı hâlâ soru işareti. Bilindiği gibi lastik desenindeki olukların, ıslak yollarda lastikle zemin arasına sıkışan suyu hızla tahliye etme işlevi var.

Yenilenen Captur Türkiye'de

Renault, SUV serisi’nin küçük modeli Captur’u makyajladı. Kompakt SUV Kadjar’la benzer tasarım diline sahip olan makyajlı Captur, 81.500 TL’lik fiyat etiketiyle pazara sunuldu. Captur modelinin en temel özelliklerinden biri olan iki tonlu kişiselleştirme özelliği yenilenen versiyonda da yer alıyor. 30’u aşkın kombinasyon sayesinde kullanıcı, kişisel zevkini otomobilinin tasarımına da yansıtabiliyor. Ayrıca aydınlık bir iç mekan sağlayan sabit cam tavan da opsiyon olarak seçilebiliyor. Captur, R&Go, Media Nav Evolution ve R-LINK Evolution olmak üzere üç multimedya sistemi ile üst düzey bir araç içi teknolojik deneyim sunuyor. Sistemler Bluetooth, navigasyon, sürüş destek sistemlerinin yönetimi gibi sürüşü kolaylaştıran ve güvenli hale getiren teknolojilere sahip. Captur Türkiye’de Touch, Icon ve Outdoor olmak üzere 3 ekipman seviyesi, dizel ve benzinli olmak üzere 2 motor ve manuel/otomatik şanzıman (dizelde dCi 90 EDC ve dCi 90 manuel, benzinli TCe 120 / otomatik ve manuel) ile pazara sunuluyor. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş makyajlı Captur için şu açıklamalarda bulundu; “B segmenti Türkiye’de binek otomobil pazarından yüzde 30 pay alıyor. B SUV, segmentten yüzde 9 pay alıyor. B SUV tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 3 paya sahip. Captur segmentinin başarlı modelleri arasında yer alıyor. 2016 yılını 3 bin 783 satış adedi ile kendi segmentinde 2. sırada tamamladı. Yenilenen tasarımı ve özellikleri ile Captur Türkiye pazarında başarısını sürdürecektir. Kadjar, Koleos ve Captur ile 2017 yılında Renault, SUV serisini tamamlamış oluyor” dedi.

Kitapla veda etti

2014 yılından bu yana OYDEROtomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanlığı görevini yürüten Z.Alp Gülan, Olağan Genel Kurul’un ardından görevini devretti. Z. Alp Gülan, başkan olarak son icraatını OYDER’in Türk otomotiv sektörüne kazandırdığı 7’inci eser olan “Türkiye Otomotiv Perakendeciliği- Bir Tomofildir Muradımız” kitabının lansmanı ile gerçekleştirdi. Kitap; Türkiye’de otomotiv perakendeciliğinin tarihini; Rahmi Koç, Aydın Doğan, Hüseyin Bayraktar ve Can Kıraç başta olmak üzere dönemin tanıklarının dilinden aktarıyor.

YORUM YAZ