MENÜ

B SUV'da yeni referans

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan bir toplantıda, Hyundai Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve firmanın veliahtı Eisun Chung tarafından tanıtılan Hyundai Kona, Haziran sonunda Kore’de, daha sonra ise ABD’de satışa çıkacak. Bu yeni SUV’un Avrupa ve Türkiye pazarına gelişi ise 2017’nin son çeyreğinde gerçekleşecek. Dünyanın 3 farklı pazarında eş zamanlı olarak tanıtılan Hyundai Kona’nın kendi evi olan Seul’deki lansmanında, markanın tasarımcıları Luc Donckerwolke ve Sangyup Lee yeni Kona’nın dizayn ana unsurlarını açıkladı. Kona modeli Hyundai’ın Güney Kore’deki tesislerinde üretilip dünya pazarlarına verilecek. Böylece aracın Türkiye’de üretileceği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkıyor. Hyundai, Ulsan’da yılda 200 bin Kona üretmeyi planlıyor. Bu üretimin 80 bin adedi Avrupa’ya, 60 bin adedi ABD pazarına, geriye kalan 60 binlik üretim ise Güney Kore pazarına verilecek.

İsmi Hawai’den geliyor

Hyundai’ın diğer SUV modelleri olan Tucson, Santa Fe ve Vera Cruz’da olduğu gibi, Kona’da da yine turistik bir şehir ismi kullanılmış. Hawai’deki önemli adalardan birinin ismi olan Kona, bu sayede modlin eğlenceli ve genç kullanım özelliklerini ve gençleşen hedef kitlesini de çağrıştırıyor. Kona’da ilk etapta 1.0 lt ve 1.6 lt turbo benzinli T-GDI motorlar yer alacak. Serinin zirvesinde 177 HP gücündeki 1.6 T-GDI motor, 7 ileri oranlı DCT otomatik şanzıman ile birlikte üretilecek. Daha ekonomik versiyon olan 1.0 T-GDI’da ise 3 silindirli, turbo benzinli 1.0 litre hacimli motor 120 HP güç üretiyor ve 6 ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor. Kona’da çekiş sistemi olarak ise 4x2 ve 4x4 çekiş seçenekleri yer alacak. Ayrıca Avrupa pazarları için daha sonra 1.6 lt dizel motor versiyonu da seriye eklenecek.

Iron Man special Edition da var

Marvel karakterlerinden Iron Man için özel olarak geliştirilen bir Kona konsepti de Seul’daki Hyundai Motor Studio’da basın mensuplarını karşıladı. Standart modelden 40 mm daha geniş olan Iron Man Special Edition ayrıca 19 inçlik jantlar ve özel off-road lastikleriyle donatılmış.

İlk sürüş izlenimi

Hyundai’ın yeni B SUV’u Kona’nın ilk mühendislik prototipini, Namyang’daki Ar-Ge merkezindeki özel bir pistte deneyimleme fırsatı bulduk. Kullandığımız model ilk etapta Güney Kore pazarına verilecek olan özelliklere sahipti. 1.6 lt benzinli T-GDI motorun ürettiği 177 HP güç, 7-DCT şanzımanla donatılmış olan B SUV’a oldukça iyi bir çekiş karakteri sağlıyor. Aracın iç mekanı, bir B SUV için şaşırtıcı derecede genişlik sunuyor, özellikle ön bölüm yeterli alanı ve tavan yüksekliğini sunuyor. Ama sürücünün oturma yüksekliği, gerçek bir off-road aracı gibi yüksek değil, daha çok bir Crossover kıvamında. Daha yüksek sürüş pozisyonu, daha fazla çevre görüşü için de faydalı olurdu. Öte yandan görüş açıları oldukça iyi. Rakibi Toyota C-HR’la karşılaştırmak gerekirse daha iyi görüş sunduğu söylenebilir.

Konfor ve teknoloji bir arada

Konforuyla beğeni toplayan Peugeot 308’in makyajlı versiyonu kalite ve teknolojideki iddiasını artırmayı hedefliyor. Peugeot’nun bugüne kadar 760 bin adetlik satışa ulaşan 308 modeli, ömrünün ikinci yarısına makyajlanarak girdi. Makyajdaki en önemli unsurları ise iyileştirilen kalite ve zenginleşen elektronik donanımlar oluşturuyor. Markanın yeni ön tasarımını yansıtan ve ‘Aslan’ logosuna ev sahipliği yapan dikey konumlu ön ızgara, oldukça şık ve dinamik tasarımlı motor kaputu ve tüm donanım seviyelerinde sunulan LED gündüz farları ile etkileyici bir dış tasarım yaratıyor. Makyajlı 308, hatchback ve station gövde seçeneklerine, dengeli orantılara ve 5 donanım seviyesine (Active, Allure, GT Line, GT ve GTi) sahip. Kısa ön ve arka çıkıntıları ise iyi bir manevra kabiliyeti ve günlük kullanım kolaylığı sağlıyor. Malzemelerin görsel ve hissel kalitesinin arttığı iç mekana yeni grafik efektleriyle 3 boyutlu uydu navigasyonu ve tüm fonksiyonlara kolay erişim sağlayan “kapasitif” dokunmatik ekrana sahip Peugeot i-Cockpit domine ediyor. i-Cockpit’in en iyi tarafı ise sistemin tüm mobil cihazlarla entegre olabilmesi. Sadece IOS işletim sistemi değil yani. Kokpitin 3008’de kullanılandan farkı, göstergelerinin geleneksel olması. Makyajlı Peugeot 308 yıl sonunda Türkiye pazarına gelecek.

Arabalar 3 Nascar yarışlarından ilham aldı

Disney Pixar’ın en sevilen animasyonlardan biri olan Arabalar’ın merakla beklenen 3’üncü filmi, 16 Haziran’da vizyona girdi. Serinin 2006 yapımı ilk bölümü “Arabalar” ve 2011 yapımı “Arabalar 2” filmleri, 1 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etmiş ve her iki film de En İyi Animasyon filmi dalında Altın Küre ödülü kazanmıştı. Arabalar 2’nin Türkçe seslendirmesinde ünlü komedyen Cem Yılmaz yer almıştı. Serinin 3’üncü filminde ise Nascar yarışlarında büyük başarılara imza atmış pilotların hikayelerinden ilham alınıyor.

Fransa’dan global SUV atağı

Citroën’in uluslararası SUV atağı, Nisan ayında Şangay Otomotiv Fuarı’nda tanıtılan Csegmenti SUV C5 Aircross’un ardından, C3 Aircross Kompakt SUV ile yeni bir aşamaya geçiyor. SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Citroën, SUV kullanıcılarından ilham alarak yepyeni bir model olan C3 Aircross’u geliştirdi. Bir SUV’den beklenen; farklı ve canlı tasarım, hem nitelik hem de nicelik anlamında eksiksiz güvenlik, karakterli, konforlu ve kullanışlı araç özelliklerinin tamamı Citroën C3 Aircross’un iddiaları arasında yer alıyor. Citroën marka geleneği olan kullanıcı dostu konfor ve araç içi yaşantısındaki pratik detaylar Yeni C3 Aircross’un, SUV pazarındaki yoğun rekabette konumunu güçlendirecek.

3 tekerlekli Morgan 85 bin pound

Lüks ve klasik otomobil meraklılarının yakından bildiği, el yapımı olarak otomobil üretilen İngiliz markası Morgan Türkiye’ye geldi. Markanın Türkiye lansmanı, Morgan’ın ilk modeli olan ve 1909’da üretilen efsane Morgan 3 Wheeler ile gerçekleşti. Morgan 3 Wheeler’ın klasik benzin motorlu modelinin Türkiye’deki anahtar teslim maliyeti yaklaşık 85 bin pound olacak. Sadece 525 kilogram ağırlığı ile Morgan 3 Wheeler’ın 21. yüzyıl versiyonu, yaklaşık 140 Nm’lik torkla motor ve düşük devirlerle maksimum güç üretiyor.

Koluman, ‘Yatırıma devam’ dedi

Koluman Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi A.Ş., Mercedes-Benz’in en yeni showroom’unu Levent’te hizmete açtı. Koluman Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi A.Ş. Otomobil Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Altuğ Erciş, premium segmentteki daralmaya rağmen showroom için 6 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını belirtti.

YORUM YAZ