MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Reşat altını gibi!

Yarım asırdır en çok tercih edilen model olan Corolla için Toyota, “Premium 50. Yıl” modelini çıkardı. Toyota Türkiye Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Corolla'nın ikinci el satışında da değerini bulduğunu ve reşat altını gibi kıymetli olduğunu söyledi.

Japon otomotiv üreticisi Toyota'nın en çok satan modeli Corolla, aynı zamanda 44 milyon adetle dünyanın en çok tercih edilen otomobil modeli. Bugün 50 yaşını deviren ve onbirinci neslin makyajlanmış haliyle üretilen Toyota Corolla, ilk üretildiği 1966'dan beri birçok evrimden geçmiş olsa bile, her zaman otomobil kullanıcılarının gönlünde taht kurmayı başarmış. Özellikle 1994'te Türkiye'deki Adapazarı fabrikasında üretilmeye başlanan AE92 kasa kodlu yedinci nesil akıllarda en çok iz bırakan model olsa gerek.

Onbirinci nesli de Türkiye'de üretilen Corolla, 2016'da Türkiye pazarının en çok satan ilk iki binek modelinden biri oldu. Toyota, modelin başarısını taçlandırmak için şimdi de Corolla’nın 50’nci yılı dolayısıyla “Premium 50. Yıl” versiyonunu piyasaya sundu. Görsel değişiklikler ve özel logo ile üretilen Corolla’nın bu yeni donanımı, aynı zamanda opsiyonel olarak 50. Yıl’a özel 17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlarla da tercih edilebilecek. Bunun yanı sıra bu versiyonda Akıllı Bagaj Açma özelliği de bulunuyor, bagaj kapağı elektrikli olarak kontrol edilebiliyor. Ayrıca Toyota Safety Sense, 50’nci yıla özel olarak üretilen Corolla’da standart olarak sunuluyor.

Yerli Corolla ile filo satışları iki kat arttı

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Corolla'nın yarım asırlık serüvenini şu sözlerle özetledi; "Corolla 50 yıllık başarılı geçmişiyle insanların otomobil anlayışını değiştiren, sorunsuzluk denince akla ilk gelen, ekonomik özellikleriyle öne çıkan, geliştirilen yeni teknolojileri ilk olarak uygulayıp böylelikle insan hayatını kolaylaştıran bir Toyota modeli. Toyota için Corolla’nın önemi çok büyük. Toyota’nın Corolla üreten 16 fabrikasından biri de Türkiye’de. Tüm dünyanın tercih ettiği bir modelin ülkemizde üretiliyor olması bizler için de ayrı bir gurur kaynağı. Corolla’nın Türkiye’de üretilmesi aynı zamanda bizim için çok önemli avantajlar da sağlıyor. Devletimizin regülasyonlarına göre; kamu satın almaları ve kiralamalarda yerli üretim otomobillerin olması gerekiyor. Bu özellikleri taşıyan Corolla ile kamu alımlarında dikkat çekici bir seviyeye ulaştık.

Toyota Türkiye olarak satışlarımızın yüzde 60’ını da Corolla oluştururken, filo pazarında markamızı çok önemli bir yere taşıdı. Türkiye’de üretilen Corolla ile birlikte filo satışlarımız 2 katına çıktı.
Corolla’nın bir diğer özelliği ise sorunsuz bir model olduğu için ikinci el satışında değerini bulması ve kolayca satılabilmesi. Corolla’yı bu yüzden ‘ikinci elde reşat altını’ şeklinde tanımlıyorum.”

En çok tercih edilen sporcu

IHS Markit'in yayınladığı rapora göre Ford Mustang, 2016 yılında tüm dünyada 150 binden fazla satarak, dünyanın en çok tercih edilen spor otomobili unvanına sahip oldu. Son 50 yıldır ABD’nin en çok satan spor otomobili olan Ford Mustang, şimdi ise şöhretini dünya şampiyonluğuyla taçlandırdı.

Minibüsçüye yeni jest

Karsan, şehir içi toplu taşıma amaçlı minibüs modeli Jest’i yeniledi. Yeni modeli, Karsan CEO'su Okan Baş ve Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu tanıttı. Karsan Jest+, kullanıcıları ve yolcularının beklenti ve yorumları göz önüne alınarak geliştirildi. “Kaptanımız Sensin” sloganıyla pazarlanacak olan Jest+, yenilenen yürüyen aksamı ve güçlü turbo beslemeli dizel motoru ve düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. Yeni Jest+'ın fiyatı ise 130 bin TL'den başlıyor.

İlk kez 2013 yılında yollara çıkan Jest, 4 yılda 5000 adeti aşan bir üretim ve satış miktarını yakalamış.

Yeni Jest+ ise kullanıcı ve yolcuların ihtiyaçlarına daha fazla cevap verebilmeyi amaçlıyor. LED gündüz farları, yeni şanzıman sistemi, Euro 5 normlarını karşılayan yeni FTP dizel motor, yenilenen özellikler arasında. Yeni geliştirilen arka aks sayesinde, aks taşıma kapasitesi 2300 kg'den 2500 kg'ye çıkarılmış ve arka bölümünde bağımsız süspansiyon sistemine yer verilmiş. Bu sayede Jest+, İngiltere'de 500 bin km'lik ağır yol şartları testinden başarıyla ayrılmış. Ayrıca Türkiye'de de 3 milyon km'lik testten geçmiş.

Araçta kapı sistemi de revize edilmiş. Otobüs tipi engelli rampası sayesinde engelli, çocuk ve yaşlı yolcuların iniş-binişleri önemli ölçüde kolaylaştırılmış. Akü de koltuk altından bagaja alınmış. Dileyen müşteriler sürücü kliması, ısıtmalı ön cam ve ilave ön ısıtıcıyı da ekstra olarak satın alabilecek.

Kodiaq Türkiye'de

Skoda’nın büyük SUV’u Kodiaq 109.900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Markanın gerek yeni pazarlara gerekse daha geniş müşteri kitlesine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak Kodiaq modeli, 109.900 TL’den başlayan fiyatlarla Skoda showroomlarındaki yerini aldı. Kodiaq’ta, 1.4 TSI (125 HP) benzinli veya 2.0 TDI (190 HP) dizel motor ve 3 farklı donanım seçeneği var. Tercihe göre 5 veya 7 koltuklu satın alınabilen Kodiaq, aynı zamanda 2 çeker veya 4 çeker seçeneklerine de sahip.

En güçlü SUV

Jeep, dünyanın en güçlü ve en hızlı SUV’unu tanıttı. Supercharger beslemeli 6.2 litre hacimli V8 motorla donatılan 707 HP’lik Jeep Grand Cherokee Trackhawk, performans değerleriyle spor otomobillere meydan okumaya hazırlanıyor. New York Autoshow’da görücüye çıkan Jeep Grand Cherokee Trackhawk, 0-100 km/s hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlıyor. Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018’in ilk çeyreğinden itibaren dünya genelinde satışa sunulacak.

Peugeot 308 makyajlandı

Fransız Peugeot markası, kompakt sınıftaki 308 modelini makyajladı. Yeni 308, markanın yeni ön tasarımını yansıtan dikey konumlu ön ızgarası, dinamik tasarımlı motor kaputu ve tüm donanım seviyelerinde sunulan LED gündüz farları ile etkileyici bir dış tasarım sergiliyor. İç mekanda ise yeni nesil Peugeot i-Cockpit yer alıyor. 130 ve 180 HP’lik dizel motorlar ile kombine edilen yeni sekiz kademeli otomatik şanzıman en önemli yenilikler arasında yer alıyor. Benzinli ve dizel motorlar Euro 6.c normunu karşılıyor.





YORUM YAZ