MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bahar fırsatları

Bahar mevsimi ve güzel havalarla birlikte, insanlar kendilerini evden dışarıya atmaya, pikniğe, doğa sürüşlerine ve tatillere gitmeye başladılar. Bu bahar havası otomotiv sektörüne de yansıdı ve pazarlama şirketleri, satış kampanyalarına hız verdiler. Bu kampanyalar arasında peşin alım indirimleri veya sıfır faizli kredi fırsatlarının yanı sıra satış sonrası kampanyaları ve servislerdeki bakımlarda sunulan özel indirim fırsatları da bulunuyor.

Fırsat bu fırsat

Toyota’nın “Fırsat Bu Fırsat” sloganıyla duyurduğu Mayıs kampanyası kapsamında indirimler, kredi seçenekleri ve uygun ödeme koşulları sunuluyor. Corolla’nın benzinli modellerinde indirim 9 bin 500 TL’ye, dizellerde ise 7 bin TL’ye ulaşıyor, Corolla’lar 62 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kampanyada ayrıca nakit indirim yerine; Corolla S/D 1.33 Life modelinde 6.000 TL için 12 ay kredi kullanımında, Corolla benzinli modellerde 28.000 TL için 12 ay kredi kullanımında ve Corolla dizel modellerde 11.000 TL için 12 ay kredi kullanımında “yüzde 0” faiz seçeneği de yer alıyor.

6 ay ödeme yok

Subaru’nun “6 ay ödeme ertelemeli kredi kampanyası” Mayıs ayında da devam ediyor. Subaru meraklıları, Subaru modellerini şimdi satın alıp, ödemelere 6 ay sonra başlayabiliyorlar. Subaru’nun kompakt SUV sınıfında yer alan modeli Subaru XV’nin fiyatı 114 bin 490 TL’den başlıyor. EyeSight teknolojili Levorg GT -S Sport Plus’ın fiyatı ise 159 bin 990 TL. SUV modeli Forester’da fiyat 159 bin 990 TL'den başlarken, Subaru’nun Crossover segmentindeki iddialı temsilcisi Outback, 2 59 bin 490 TL fiyatla sunuluyor. Yenilenen BRZ’de ise fiyat 188 bin 990 TL’den başlıyor.

Satış ve servis avantajları

Citroën binek otomobil ve ticari araç modellerinde cazip fırsatlar sunuyor. Binek otomobil kategorisinde C3, C4 Cactus, C4 Picasso ve Grand C4 Picasso modellerinde 20 ay vadeli %0 faizli kredi fırsatları sunulurken, Berlingo Combi ve Berlingo Panelvan Maxi gibi hafif ticari modellerinde 24.000 TL için 24 ay vadeli %0 faizli kredi imkanı sağlanıyor. Dizel motorlu yeni Citroën C-Elysée modelinde ise 5.200 TL’ye varan indirimler yer alıyor. Citroën ayrıca, 20 Mayıs 2017 tarihine kadar araçlarını yetkili servislere getiren otomobil sahiplerine, fren balata setleri, fren diskleri, triger seti, triger kayışı, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçalarda ve bu parçaların işçiliklerinde yüzde 20 indirim sunuyor.

Şov devam ediyor

Peugeot Türkiye; İstanbul Autoshow fuarındaki şovu Mayıs ayı satış kampanyalarıyla devam ettiriyor. Peugeot modellerinde kampanya kapsamında 3.000 TL’ye varan takas indirimi ile birlikte 30 bin TL’ye, 20 aya varan %0 faizli cazip kredi seçenekleri var.

Auto Credit

SEAT, otomobil sahibi olmak isteyenler için düşük taksitli ve 36 ay vade ile çalışan yeni taşıt kredisi sistemi Auto Credit’i tanıttı. Sistem, Ibiza, Ateca ve Leon modellerinde uygulanıyor, günde 27 TL’den başlayan taksitlerle otomobil sahibi olma imkanı tanınıyor. Kampanya kapsamında müşteriler 3 yıllık kasko ve 1 yıllık uzatılmış garanti ürünlerine de paket dahilinde sahip oluyor. Sistemde düşük aylık taksitler, düşük faiz oranı, balon ödeme, geri alım imkanları da sunuluyor.

“Sıfır faiz” fırsatı

Ford, Mayıs ayında hem binek hem de ticari modellerde müşterilerine “0 faiz” fırsatı sunuyor. Focus ve Courier modellerinde de Mayıs ayı boyunca FKasko satın alımında poliçe fiyatından 400 TL indirim Ford müşterilerini bekliyor. Ford, Mayıs ayında tüm binek araçlarda “Her Şey Dahil Finans Paketi” kapsamında FKasko alınması durumunda 30.000 TL, 18 ay ve %0 faiz kampanyasını ve bu paketten yararlanmayan müşterileri için de 30.000 TL, 15 Ay, %0 faiz kampanyası sunuyor.

İçinizdeki heyecanı yola çıkarın

Nissan, Mayıs ayında birbirinden cazip fırsatlar sunuyor. 2016 ve 2017 Nissan modellerinde, yüzde 0 faiz oranlı kredi kampanyaları veya nakit alım indirimleri var. Micra ve Juke 2017 modelleri, nakit alım fırsatları ve yüzde 0 faiz, 15 ay vadeli, 30 bin TL kredi desteğiyle sunuluyor. Pulsar‘ın 2016 modellerinde, yüzde 0 faiz 15 ay vadeli 40 bin TL kredi imkanı veya peşin alım fırsatları ile birlikte yüzde 0.99 faizle 15 ay vadeli 15 bin TL kredi imkanı bulunuyor. Bu yıl 10. yılını kutlayan Qashqai modelinde, peşin alım fırsatları veya yüzde 0 faiz 15 ay vadeli 40 bin TL kredi imkanı sunuluyor. Ayrıca nakit alım desteği, yüzde 0,99 faiz ve 15 ay vadeli 40 bin TL kredi imkanıyla birlikte kullanılabiliyor.

Cazip kredi seçenekleri

Mercedes-Benz Türk, otomobil alımlarında %0’dan başlayan faiz fırsatı ve avantajlı ödeme seçenekleri sunuyor. Kampanya kapsamında A-Serisi, B-Serisi, CLA, GLA, ESerisi ve smart otomobil alımlarında avantajlı fırsatlar var. Örneğin Mercedes- Benz CLA otomobiller için 90.000 TL kredi kullanımında 12 ay vadede %0 faiz oranından yararlanılabiliyor.

Insignia çok cazip

Opel, Mayıs ayı boyunca Insignia modelinde cazip faiz oranlı kredi sunuyor. 40 bin TL 30 ay vadeli kredide faiz oranı yüzde 0,95 olarak sabitlenmiş durumda. Insignia’da başlangıç fiyatı ise 118 bin 200 TL. Ülkemizde çok tercih edilen 1.6 dizel otomatik motor-şanzıman seçeneği ise 139 bin 700 TL’den başlayan fiyata sahip. Ayrıca Astra Sedan’da 3 bin TL, Astra HB’de 2 bin 500 TL ve Corsa’da bin TL’ye varan indirimler var.

Bakıma girme zamanı

Honda, 2013 ve daha eski modeller için özel olarak düzenlediği bakım kampanyasında, Honda Yetkili Servisleri’ne gelip araçları için bakım hizmeti alan müşterilerine özel avantajlar sunuyor. Bu avantajlar arasında ücretsiz check-up, periyodik bakım parça ve işçiliklerinde yüzde 20 indirim, Honda motor yağı ve genel bakım parçalarında yüzde 20 indirim yer alıyor. Honda’nın bakım kampanyası 22 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak.

Heyecan yaratmaya devam ediyor

Japon otomotiv devi Nissan, Nissan Intelligent Mobility yaklaşımıyla geleceğin mobilitesini şekillendirmeye yönelik yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor. Nissan Intelligent Mobility kapsamında "sıfır emisyon" ve "sıfır ölümcül kaza" hedefleri bulunduğunu belirten Nissan Genel Müdürü Sinan Özkök, "Nissan Intelligent Mobility'yi genelde üst segmentlerde görüyoruz.Nissan'ın amacı bunu daha alt ve orta segmente kadar getirebilmek ve çok daha ulaşılabilir fiyatlarla müşteriye sunmak. 2017 Nissan için daha fazla bir teknoloji yılı olacak" diye konuştu.

Sinan Özkök, Nissan Intelligent Mobility ile şu anda mevcut araçlarında bulunan fonksiyonları geliştireceklerini belirterek, "2017 senesi içinde Qashqai ile beraber tek şeritli akıllı sürüş sistemini devreye alacağız. Sonra diğer modellerde de aşamalı olarak başlayacak. 2018'den itibaren bu tek şeritli sistem çok şeritli hale geliyor. 2020 senesinden itibaren de artık şehrin içinde tamamen otonom yani sürücü desteği olmadan sürüş imkanı sağlayacak ve dolayısıyla hem sürüş güvenliğini, sürücü ve yolcuların güvenliğini hem de sürüş konforunu artıracak teknoloji üzerine çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ