MENÜ

Otomobil ve teknoloji şovu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her iki yılda bir otomobilseverler, Türkiye’deki önemli otomobil yeniliklerini yakından takip etmek ve belki de bir sonraki araçlarını seçebilmek için İstanbul’daki Autoshow Fuarı’nı sabırsızlıkla bekliyor. Bu yıl fuar 21-30 Nisan tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde “Geleceğe Yakından Bakın” teması altında düzenleniyor. ODD tarafından düzenlenen fuara, dernek bünyesinde yer alan otomotiv markalarının yanı sıra teknoloji, inovasyon ve bilişim firmaları katılıyor.

Fuar yönetimi bir yandan, Las Vegas’taki CES Tüketici Elektroniği Fuarı veya Barselona’daki MWC Dünya Mobil Kongresi gibi etkinliklerdekine benzer bir etki yaratmak isterken, diğer yandan da fuara katılmayan premium markaların yol açacağı boşluğu, teknoloji firmalarıyla doldurmayı planlıyor. Bilindiği gibi CES ve MWC’de elektronik firmalarının yanı sıra son yıllarda otomobil markaları da yeni teknolojilerini, bağlanabilirlik ve otonom sürüş sistemlerindeki yenilikleri tanıtmayı tercih ediyorlar. Fuara katılan markaların standlarında sergileyecekleri yenilikler göz kamaştırıyor.

ALFA ROMEO

Alfa Romeo’nun standında iki yıldız birden yer alacak; Giulia ve Stelvio. Alfa Romeo Stelvio, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Auto Show 2017’de sergilenecek. Stelvio, markaya has tasarımı, sportif ve dinamik görünümü ile premium SUV pazarına tamamen yeni bir soluk getiriyor.

Stelvio, biri turbo benzinli, diğeri turbo dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 HP, 2.2 litrelik turbo dizel motor ise 210 HP güç üretiyor. Güçlü motor sayesinde Stelvio, 5.7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 230 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

MERCEDES

Alman yıldızı fuara adeta büyük bir çıkartma yapıyor; sergilenecek olan yeni modeller E 220 d Coupé ve E 220 d 4MATIC All-terrain. Ayrıca diğer önemli sergileme modelleri ise şu şekilde; AMG C 63 S Coupe, S 500 4MATIC Coupé, GLA 200 FL, AMG GT R, Maybach Vision 6, smart fortwo cabrio.

Mercedes-Maybach Vision 6 ise fuarın önemli bir konsepti olarak sergilenecek. Aero-Coupé’nin görkemli zamanlarına gönderme yapan 2+2 kişilik otomobil, bu geleneği geleceğe taşıyor. Yaklaşık 6 metre uzunluğa sahip olan konsept, bir elektrikli otomobil olarak tasarlandı. Elektrikli motor 750 BG güç üretirken aracın altına gizlenen ince bataryalar 500 km’lik bir menzil sağlıyor.

FIAT

Üretim, ihracat ve satış şampiyonu Fiat Egea Ailesi’nin yanı sıra tüm 500 Ailesi’nin de yer alacağı Fiat standında, Fiat’ın en önemli yeniliğini temsil eden 124 Spider, fuarla birlikte Türkiye’de satışa sunulacak. Tarihin en popüler “roadster” modellerinden olan 124 Spider, arkadan itişli, iki kişilik bir yapıya sahip. 124 Spider’da 140 ve 170 HP’lik, 1,4 lt turbo benzinli motorlar yer alıyor.
Fiat 124 Spider, dış tasarım detaylarıyla, ilk nesil Spider modelinin güncel bir uyarlaması olduğunu belli ediyor.

TOYOTA

Japon devi Toyota, fuarda hibrit vurgusu yapıyor. 2017’yi “Türkiye’de Hibrit Yılı” ilan eden Toyota, standında 6 farklı hibrit modelini sergileyecek. Bu araçlar içerisindeki önemli model ise yenilenen Yaris olacak. Kapsamlı bir şekilde yenilenen Yaris’te 900’den fazla parça yenilenmiş. Yeni 1.5 litrelik benzinli motor 111 HP gücünde.

Toyota standında sergilenecek diğer hibrit modeller ise şunlar; Türkiye’de üretilen ilk ve tek hibrit model olan C-HR Hybrid, Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, RAV4 Hybrid ve Prius.

JEEP

SUV konusunda uzman olan Jeep markası, yeni modeli Compass’ı Türkiye’de ilk kez sergileyecek. Compass, sonbahar aylarında Türkiye’de satışa sunulacak.
Gelişmiş 4x4 yeteneklerine sahip olan Compass, özgün Jeep tasarımı, on-road sürüş dinamikleri, yenilikçi güvenlik teknolojileriyle göz dolduruyor.
Jeep Compass; Longitude, Limited ve Trailhawk adı verilen 3 farklı donanım seviyesine, 1.4 litre benzinli, 1.6 litre ve 2.0 litre dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine sahip olacak.

LEXUS

Premium Japon Lexus, standında teknoloji şovu yapıyor. Lüks hibrit deneyimini Türkiye ile buluşturan Lexus, bir yaşam tarzı markası olduğunu vurgulamak için, “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” filmi için tasarlanan SKYJET uzay aracını fuar standında sergiliyor. Lexus tasarımcılarının dizayn ettiği SKYJET, Lexus’un kendine özgü ön panjuruna ve farlarına sahip.
Ziyaretçiler Lexus standında, hibrit modeller RX450h, NX300h, GS300h’ı inceleme şansı elde edecekler. Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h ise, İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte Türkiye pazarına giriş yapacak.

ASTON MARTIN

İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin, fuarda 7 farklı modelini sergileyecek. Sergilenecek modeller arasında DB11, V8 Vantage, DB5, Vulcan, V8 Vantage Roadster, Vanquish ve Rapide S yer alıyor. Yeni modellerden DB11, kendini hemen fark ettiren tasarıma sahip. 5.2 litrelik çift turbolu motor 608 HP güç ve 700 Nm tork üretirken, aracın 0-100 km/s hızlanması ise 3.9 saniye.

NISSAN

Japon Nissan, Autoshow’da teknoloji odaklı bir sergileme yapacak ve Nissan Intelligent Mobility özelliğine sahip konsept araç Blade Glider’ı sergileyecek.

RENAULT

Fransız marka, Trezor konsept aracını ve Formula 1 şov aracını sergileyecek. Ayrıca Espace, Koleos ve makyajlı Captur’un de Türkiye ilk gösterimi fuarda yapılacak.

DACIA

Dacia standının ilgi çekici odak noktasında Duster EDC yeniliği ve Duster 4x4 Transanatolia şov aracı yer alacak. Ayrıca yenilenen Sandero ve Logan MCV de sergilenen modeller arasında yerlerini alacak.

HONDA

Honda standında, Jazz, HR-V, C-RV, Civic HB ve Sedan, olmak üzere ürün gamının tamamını sergileyecek. Ayrıca yeni Civic Type R ve NSX spor modelleri ile Formula 1 aracının replikası da yer alacak.

Ürün gamını yenileyen Honda, geçtiğimiz yıl Türkiye’de ürettiği 10. nesil Civic Sedan’ı, Mart ayında ise Civic Hatchback’i lanse etmişti. Model atağını sürdüren Honda, fuarda süper spor segmentindeki üyesi NSX efsanesinin yeni neslini ve kompakt sporcu yeni Civic Type R’ı tanıtacak.

FORD

Ford standının odak noktasında GT Race Car yarış aracı yer alacak. Bu özel performans modeli Türkiye’de ilk kez sergilenecek. Motor sporları geleneğini yollara taşıyan Ford standında, efsane Mustang, güçlü ve çevik Focus RS, yüksek performanslı Focus ST ve Fiesta R2T ralli aracı da yer alacak.

Ford, küçük segmentteki önemli modeli yeni nesil Fiesta’yı da fuarda sergileyecek. Geçtiğimiz Kasım ayında Ford’un Köln’de gerçekleştiği “Go Further” etkinliğinde Avrupa prömiyeri yapılan yeni nesil Fiesta, Türkiye’de ilk defa İstanbul Autoshow’da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ayrıca Ford standını ziyaret ederek bilgilerini bırakan ziyaretçiler, binek modellerde %4’e varan indirim sağlayan hediye çeklerinden birine sahip olabilecek.

HYUNDAI

Güney Koreli marka i30 HB modelini sergileyecek ve fuarın ardından da bu modeli satışa sunacak. Ayrıca Ioniq Hybrid ve i20 WRC, Hyundai standındaki diğer heyecan verici yenilikler olacak.

OPEL

İsmi PSA’ya yapılan satışla gündemden düşmeyen Opel, yeni Insignia modelinin Grand Sport ve Sports Tourer versiyonlarını ilk kez sergileyecek. Ayrıca B segmentinde Crossland X isimli Crossover modeli Cenevre Fuarı’nın hemen ardından, Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

PEUGEOT

Fransız PSA markalarından Peugeot standında, filo pazarının beğenilen modeli 301’in yenilenmiş hali ilk kez sergilenecek. Standdaki diğer yenilikler arasında 5008 ve Traveler minibüs de yer alacak. Ayrıca Yılın Otomobili seçilen 3008’in tüm versiyonlarına da yer verilecek.

SSANGYONG

SsangYong, XAVL konseptini sergileyecek. İlhamını 1990’lı yılların ikinci nesil klasik Korando modelinden alan SsangYong XAVL, yedi bağımsız koltuk ile geniş iç hacim sunarken, gerçek off-road kabiliyetini, çok amaçlı bir MPV’nin pratikliği ile birleştirerek, orta boy SUV için farklılaştırılmış bir rol üstleniyor.

Fuar ziyareti için pratik bilgiler

21-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan İstanbul Autoshow 2017’nin kapıları, hafta içi 12:00-21:00, hafta sonu ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Şunu da akılda bulundurmak lazım. Hafta içleri hafta sonlarından daha sakin olur ve bilet fiyatları da daha ucuz. Ziyaretinizi hafta arasında planlayarak, fuarı daha fazla keyfini çıkartarak ve daha ucuza ziyaret edebilirsiniz.

Kadın ve öğrencilere hafta içi ücretsiz

İstanbul Autoshow 2017’ye giriş ücretleri hafta içi 10 TL, hafta sonu 20 TL olacak. Kadınlar için hafta içi girişler ücretsiz, hafta sonu ise 10 TL. Öğrenciler için de hafta içi girişler ücretsiz, hafta sonu ise 5 TL olacak. İstanbul Autoshow 2017 biletleri Biletix’ten de satın alınabilecek. Kapalı ve açık olmak üzere toplam 6.100 araç kapasiteli otopark hizmeti verilecek. Fuara kendi araçlarıyla gelmek isteyenler; TEM otoyolu, Mahmutbey gişelerinden devam ederek, Bahçeşehir-Avcılar çıkışından ayrılarak Beylikdüzü istikametine devam edip TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne ulaşabilirler. Edirne yönünde gelecekler ise TEM-Hadımköy gişelerinden çıktıktan 7 km sonra yolun sağ tarafında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ni görecekler.



YORUM YAZ