MENÜ

Zirveyi hedefliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransız PSA grubuna yapılan satışla son dönemde ismi çokca gündeme gelen Alman Opel markası, geçtiğimiz günlerde Almanya'da yapılan bir basın test sürüşü organizasyonuyla yeni amiral gemisi Insignia Grand Sport modelini tanıttı. Haziran ayı sonunda Türkiye pazarına verilecek olan araç, ilk etapta 20-30 Nisan tarihleri arasındaki İstanbul Autoshow'da sergilenecek, fiyatlar ise 119 bin TL'den başlıy

Yeni Insignia'da tamamen yeni motor ve aktarma organları yer alıyor. Başlangıç seviyesi olan 1,5 lt turbo benzinli yeni motor 165 HP gücünde. Bu motoru hem manuel hem de otomatik vitesle birlikte almak mümkün. ­­­Yeni teknolojiye sahip bu benzinli motor, oldukça ekonomik. 165 HP’lik benzinli motorun tüketim değeri ortalamada 5.7 l/100 km.

Benzinli motor yelpazesinin zirvesinde ise 2,0 lt hacimli 260 HP gücündeki Turbo motor bulunuyor. 3.000 ila 4.000 devir arasında bu motor 400 Nm tork sağlıyor (ortalama tüketim 8.6 l/100 km). 2,0 litre, 4 silindirli benzinli ünite tamamen yeni, sekiz ileri otomatik vites ve tork vektörleme özellikli dört çeker sistemi ile işbirliği yapıyor. Bu 2,0 lt benzinli motor seçeneği, sipariş üzerine Türkiye'ye gelecek.

Dizel ve otomatik tercih edilecek

Yeni Insignia ürün gamındaki bir diğer önemli motor ise, bu serinin daha önce de en çok satan kombinasyonu olan 1,6 dizel motor ve otomatik şanzıman. Bu başarılı kombinasyon yeni Insignia Grand Sport'ta da lansmandan itibaren yer alacak. Bu dizel versiyonda ortalama tüketim 4,3 lt/100 km, başlangıç fiyatı ise 144 bin TL olacak.

Artık Sedan modeli yok

Opel'in amiral gemisi Insignia Grand Sport tamamen yenilenen bir tasarımla karşımıza çıktı. Ön tasarım modern ve güçlü görünürken, arkada ise tıpkı Audi A5 modelindeki gibi sportif bir fastback havası var ve bagaj kapağı arka camla birlikte açılıyor. Almanlar bu araç için hatchback kelimesini kullanıyor. İsimlendirme nasıl olursa olsun, yeni Insignia Grand Sport beş kapılı bir otomobil ve artık, bizim Türkiye pazarında görmeye alıştığımız sedan versiyonu olmayacak. Ancak fastback tasarımın oldukça şık ve dinamik göründüğünü de belirtmek gerekiyor. İç mekan tasarımı da olabildiğince sadeleştirilmiş, kontrol kumandaları oldukça kolay kullanılır hale getirilmiş.

Büyürken hafifledi

Dış boyutlarda yapılan geliştirme iç mekan konforunun artmasına yol açmış. Epsilon E2 platformunda geliştirilen yeni Insignia’nın boyu 55 mm artarak 4897 mm’ye ulaşmış, yani 5 metre sınırına sadece 10 cm kalmış. Öte yandan dingil mesafesi ise 92 mm uzamış ve 2829 mm’ye ulaşmış. Toplam genişlik 7 mm, ön ve arka iz açıklıkları 11 mm artmış. Arkada diz ve omuz mesafesi ise 25 mm genişlemiş. Toplam yükseklik ise 29 mm aşağıya çekilmiş, benzer şekilde sürüş yüksekliği de 30 mm alçaltılmış. Boyutlarda tüm bu geliştirmeler yapılırken, aracın ağırlığı bazı versiyonlarda 175 kg’a kadar hafifletilmiş.

İlk kez Autoshow'da sergilenecek

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Insignia Grand Sport hakkında şunları söyledi: “Türk otomobil severlerle ilk kez 20 Nisan tarihinde İstanbul Autoshow’da buluşturacağımız Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir alternatif olarak konumlandırıyoruz. Grand Sport ve Sports Tourer modellerimizin fiyatı ise rakiplerini kıskandıracak seviyede. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 lt dizel otomatik seçeneğinin yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 lt 165 HP’lik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam 12’den vuracağımıza inanıyorum.”

Bursa'dan Michigan'a transfer

Tofaş, ABD’ye “Fabrika Direktörü” ihraç ediyor. 2010 yılından bu yana Tofaş’ın Bursa’daki 450 bin adetlik üretim kapasitesine erişen modern üretim merkezinin Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğü görevini yürüten Akın Aydemir, FCA’nın Michigan’daki Sterling Heights Fabrikası’nı yönetmek üzere Fabrika Direktörü olarak transfer oldu. Aydemir; Mayıs ayı itibarıyla Fiat Chrysler Automobiles’in 1.5 milyar Dolar yatırım yapacağını açıkladığı, yeni nesil Ram markalı pikap modellerini üretecek fabrikanın başına geçerek Fabrika Direktörü olarak göreve başlayacak. Akın Aydemir’in yerine ise Kalite Direktörü olarak görev yapan Zeki Erdal Şimşek Tofaş Fabrika Direktörü olarak atandı.

Aile dostu

Volkswagen Ticari Araç, VW Caravelle'i, yeni Highline donanımı ile satışa sundu. Şık tasarımı ve konfor ekipmanlarıyla öne çıkan yeni Caravelle Highline, özellikle kalabalık yolculuklar için ideal. Caravelle'in 2,0 lt TDI motoru, 204 PS güç üretirken, 450 Nm tork sağlıyor. Standart olarak 7 ileri DSG şanzımana sahip Volkswagen Caravelle serisinin fiyat seviyesi 115 bin 190 TL’den başlıyor. Caravelle Highline modeli ise 162 bin 900 TL’ye satışa sunulmuş.

Honda Türkiye'ye yeni başkan

Honda Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin Ekim 2016’da tanıtılmasında hazır bulunan Honda Türkiye’nin Başkanı Hideto Yamasaki, yerini Takuya Tsumura’ya bırakıyor. Honda Türkiye’nin yeni başkanı Takuya Tsumura, Honda’da uzun yıllar boyunca farklı görev ve sorumluluk alanlarında çalıştı. Tsumura, Türkiye’ye gelmeden önce son olarak Tokyo’da bulunan Honda Motor Co. merkez ofisinde Avrupa’dan Sorumlu Otomobil Planlama Bölümü’nün başında yer almaktaydı.

Yılın Otomobili'nde final heyecanı

OGD tarafından düzenlenen Türkiye'de Yılın Otomobili yarışmasında final heyecanı yaşandı. 4 Nisan günü İstanbulpark yarış pistine gelen OGD üyesi 70 otomobil gazetecisi, finale kalan 7 otomobili pist şartlarında kullanıp değerlendirme fırsatı buldu. Otomobil gazetecileri bu otomobilleri çeşitli objektif kriterlere göre değerlendirip puanlar verdi. Bu 7 finalist içerisinden en çok puanı alıp Yılın Otomobili olmaya hak kazanan otomobil ise 11 Nisan'da düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.





YORUM YAZ