MENÜ

‘Vah benim milletime vah'...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli takımımızın geçtiğimiz hafta Makedonya ile oynadığı hazırlık maçı sonrasında uçakta Arda’nın gazeteci Bilal Meşe’ye saldırması günlerce gündemimizi meşgul etti. Taraflar arasında yapılan karşılıklı açıklamaların yanı sıra Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in yapmış olduğu açıklamalar hala tartışılmaya devam ediyor. Ülkemiz içeride ve dışarıda çok ciddi sorunlarla boğuşurken, milletimize moral vermesi gereken Milli Takım’ın 2016 Avrupa Şampiyonası’ndan beri yaşamış olduğu ve hala çözülemeyen sorunları milletimizi üzmüş, kırmış ve Milli Takım’ımıza olan güveni derinden sarsmıştır. Kosova maçı öncesindeki basın toplantısında Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim bu tarz olaylardan dolayı yüreğinin kabardığını ve daraldığını, artık yeter deme zamanı geldiğini dile getirerek sorunlarla ilgili gri alanlar kalmaması adına Kosova maçı sonrasında düzenleyeceği basın toplantısında tüm gerçekliğiyle olayların aydınlanması için sorulara cevap vereceğini açıklamıştı.

ARTIK FARKLI BİRŞEYLER SÖYLEME VAKTİ

Kosova maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında Türk milleti olarak gerçekleri tüm şeffaflığıyla duymayı beklerken yapılan açıklamaların, sorulara verilen cevapların geçmişten pek farklı olmadığını hep birlikte gördük. Fatih Terim 2016 Avrupa Şampiyonası’nda yaşanan sorunların sadece pirimle ilgili olmadığını, antrenmanlara geç çıkılıp, çekilen fotoğraf karelerine girilmediğini söylerken Milli Takım’da yönetimsel açıdan bir zafiyetin olduğunu kendi ağzıyla itiraf etmiş, futbolcular dışarıdan idare ediliyorsa ben onu bilmem diyerek sorunu başka boyuta taşımıştır.

KİM BU DIŞARIDAN İDARE EDENLER

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in futbolcular dışarıdan idare ediliyorsa ben onu bilmem açıklamasının bir benzerini de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yapmış, olaylarda dışarıdan yönlendirmelerin olduğunu hatta referandum sürecinde ‘evet’ oyu için verdikleri destekten dolayı kendisinin ve Arda’nın üzerine gelindiğini belirtmişti. Unutulmamalıdır ki Milli Takım’ımızda patlak veren kriz 2016 Avrupa Şampiyonası’nda gün yüzüne çıkmıştır. Şöyle hafızalarımızı tazelersek farklı bir gerçekle karşılaşıyoruz o dönemde ne referandum gündemde ne de FETÖ ’nün hain darbe planıÖ Peki fırsat bu fırsat denilerek yapılan hem zamanı hem de zamanlaması hatalı açıklama hangi amaca hizmet etmek için yapılmış olabilir yorum sizlerin!

SORUN KİMDE

Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, sorun bizim oyuncularla veya oyuncuların bizimle olan ilişkilerinde değil, dışarıdakilerle oyuncuların ilişkisinde sorun var demiş ancak sorunun aslında kimlerden kaynaklandığını bir türlü açıklayamamıştır. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki Türk Milleti bu olaylardan sıkılmış ve Milli Takım’a ve yönetimine karşı olan güvenini yitirmiştir. Fatih Hoca’nın basın toplantısında kendi ağzıyla söyledikleri durumu net olarak ifade ediyor zaten. ‘Aynı şeyleri söyleyip, farklı sonuçlar beklemek delilerin işi’ Hocam ne güzel bize tercüman oldunuz artık klasik açıklamaları bir yana bırakmanız gerekmiyor mu? Manevi duygularla yüreği yanan insanları neden önemsemiyorsunuz? Benim adım Fatih Terim ben ne dersem odur hiç kimse umurumda değil yaklaşımınız neden devam ediyor? Türkiye’de en yüksek maaşı alan, yılların tecrübesi bende bu işi bana bırakın diyen siz yapmanız gerekenleri bir yana itip niçin gol atabilecekken sorumluluk almayıp topu devamlı taca atıyorsunuz? Ne dediğini anlamadım diye bilirsiniz ben herkesin ortak duygularına tercüman olurken ve herkes ne demek istediğimi anlarken lütfen siz de bir şeyleri gözden geçirin bunu istemek hepimizin hakkı ve Hz. Mevlana’nın dediği “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni bir şeyler söylemek lazım” cümlesini unutmayın..! Sizden çözüm ve başarı bekliyoruz, bu iş kangren oldu. Gerekenler yapılmayınca bazı futbolcular Milli Takım’da oynayıp oynamama tercihinde kendileri bulunacak kadar aidiyetten uzaklaşıp Türk insanına yakışmayan bir rahatlık ve umursamazlıkla paranın verdiği şımarıklıkla adım atabiliyor. Onları bu hale getirenler kimler? Bu sorunun ve ortamın sorumlusu kim?

AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİNİ BIRAKALIM

Futbol direktörü Fatih Terim’in bir başka açıklamasına baktığımızda “Size ve ülkeme çok güzel bir kapı açıyorum, ahbap çavuş ilişkisini bırakalım, sempati / antipati ile hareket etmeyi bırakıp, realitelerden hareket edelim” ve ardından” Ben buradayım arkadaşlar sorunları çözerim” dediğini görüyoruz. Bende bu sözlere katılıyorum ancak bu zamana kadar neden çözülmediğini de sormak istiyorum. Bu süreçten sonra başımızı kuma gömmeyi bırakalım. Sorunlarla ve gerçeklerle yüzleşelim. Çünkü Milli Takım’ımız başta olmak üzere futbolumuzda sorunlar çığ gibi büyüyor, toz pembe bir tablo çizmenin zamanı değil çünkü bu işin pembesi gitti tozu kaldı. Çözüm sizin elinizde iken atmanız gereken adımları atmayıp kurgulanmış bu düzen içinde yeniyi anlatıp eskiyi yaşatmaya devam ederseniz daha çok “Vah Benim Memleketim Vah Vah Benim Futbolum Vah” derseniz. Size de “Vah Fatih Hoca Vah” derler. Ayrıca imparatorlukların yıkılışı imparatorların yanlış adımlarından kaynaklanır yıkılana kadar tüm imkanlar elinde iken yaptığı her şeyi doğru sananlar gerçeği görmeyip kendi düşündüklerinin doğru olduğunu sanır ve varlık yokluğa döner bu yüzden size atfedilen ‘İmparator’ payesini sıradan bir kelime gibi görmeyip hakkını vermenizi Türk milleti sabırsızlıkla bekliyor. Bu duyguları Türkiye sevdalısı, gönlü Milli Takım ve sizinle atan tüm vatandaşlarımız adına dile getirirken şimdiden tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı da canı gönülden tebrik ediyor savaşlardan uzak barışın hakim olduğu bir dünyada son nefesinize kadar sağlıklı, başarılı ve mutluluk dolu günler geçirmenizi temenni diliyorum.

YORUM YAZ