MENÜ

Ne yardan ne serden

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kongre üyelerinin yüzde 80’inin, imkan olsa iki adaya birden oy vermek isteyeceğini düşünüyorum. Sadece Fenerbahçe Kulübü’nün değil, seçimler tarihinde bunun bir örneği var mı bilmiyorum. Ali Koç, sözünün arkasında durdu. Hâlihazırda çalışmalar yaptığını da biliyorum. Bu çalışmalar sadece transfer, hoca gibi konularda değil. Hatta doğrusu, bu konularda değil; yapısal çalışmalar. Tamamen bilimsel, kulübün yönetim tarzını baştan aşağı değiştirecek, dünyadaki örneklerinin yerel unsurlarla harmanlandığı bir tarz peşinde.

Ya kaos ya dönüşüm

Bu, şartların her gün değiştiği Türkiye’de ne kadar tutar, onu bilmek imkansız gibi. Aziz Yıldırım’ın kapladığı alanı doldurmak ne kadar mümkün olacak, bu da büyük bir soru işareti. Bu tip tek adam rejimlerinin ardından iki ihtimal ortaya çıkar. Ya büyük bir rahatlama ve hızlı bir dönüşüm ya da büyük bir boşluk ve kaos. Dolayısıyla eğer Yıldırım görevinden ayrılır ya da seçilmezse; ortaya ne çıkacağını bilmek imkansız.

İkisi de seviliyor

Aziz Yıldırım eğer aday olursa, Fenerbahçe kongre üyelerinin tavrı, Yıldırım’ın onlara ne söyleyeceği önemli olacak. Eğer Başkan Yıldırım onlardan bir 3 sene daha isterse, bunu nasıl dillendirecek, kongre üyeleri buna nasıl cevap verecek? Başta söylediğim gibi büyük çoğunluk her iki adayı da seviyor. Bu kesin. Ancak Aziz Yıldırım aday olursa, bu büyük çoğunluğun onu yarı yolda bırakmak istemeyebileceği de bir gerçek. Şimdiden ne olacağını kestirmek mümkün değil. Fenerbahçe’nin bu zenginlikten yıpranarak değil, coşkuyla çıkmasını dilemekten başka yapacak bir şey de yok. Şimdilik...



YORUM YAZ