MENÜ

Şenol hoca aksiyonda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şenol Güneş baskıyı kırmak yolunda ilginç ve işe yarayan tercihler yaptı. Tecrüben, formsuz olduğun dönemde bile en riskli hamlelerde sonuç çıkarabilme umut ve cesaretini veriyorsa sen hala yaşıyorsun demektir. Şenol hoca hala dibine kadar yaşıyor.

İlk yarıda oyundan çok tribünlerin ve Quaresma’nın agresyonu ön plandaydı. Harun’un özellikle ligin ilk yarısındaki olağanüstü performansıyla ligde kalacak olan Bursaspor’un içinde bulunduğu durumla şekillenen ev sahibi atmosferi ve geçen haftalarda bencil oynamakla suçlanan Quaresma’nın akılalmaz atılma çabası... Bu durumu Bülent Yıldırım idare etti. Aslında Türk futbolunun resmi Yıldırım. Bursa’ya yüklenmiş mücadele hırsı Bilal’in çok erken atılmasına yol açabilirdi misal. Ve tabii Quaresma’nın 30’da Bilal’in bileğine basmak için sarf ettiği çaba bile Beşiktaş açısından büyük bir felakete dönüşebilirdi. Herksin üstüne durduğu acayiplikleri saynıyorum bile. O taban Bilal’in bileğine gelse Quresma sadace atılmazdı. Bilal gibi o da ligi de kapatabilirdi. Bülent Yıldırım bu ve bunun gibi bir dolu pozisyonu idare etti. Dedim ya Türk futbolun resmi o.

İşe yarar...

Oyuna gelirsek. Adnan Örnek’in Atiba’yı Beşiktaş’tan koparmak üzerine inşa ettiği plan orijinal değil. Ama doğru yaparsanız her zaman işe yarıyor. Tolgay ve Oğuzhan ne zaman geriye oyun kurulumuna yardım etti, Beşiktaş oyun kurabildi. Ancak Bursa’nın sert ve disiplinli oyunu önde işi yapmak isteyenlere hep engel oldu. Örnek’in Aziz Behiç, Emre tercihininin Quaresma üzerindeki etkisi büyük oldu. (İkisi de sakatlanınca işleri zorlaştı) Ancak sinirlenmek yerine Gökhan’ı oyuna sokmayı denese ve top dolaştırma hızını artırmaya katkıda bulunsa bu savunmayı çözebilirlerdi. Şenol Güneş baskıyı kırmak yolunda ilginç ve işe yarayan tercihler yaptı. Özellikle Quaresma’yı 2. yarıda oyunda tutmak ve en kritik anda Atiba-Cenk değişikliğini yapmak büyük işler. Yanlış sonuçlarda kariyer sakatlar...

İtiraza hazırlandık!

Q7, 47’de kırmızı görse hepimiz Güneş’e itiraz etmeye hazırdık. Bu gerçek. Ve çok eleştirilen Cenk’in Atiba’nın yerine girişi. Tolgay ve Oğuzhan’la yumuşayan merkez de cabası. Ancak mükemmel bir alan kateden pas oyunuyla hemen gol gelince hoca zaferini ilan eder. Bu işler böyledir. Tecrüben, formsuz olduğun dönemde bile en riskli hamlelerde sonuç çıkarabilme umut ve cesaretini veriyorsa sen hala yaşıyorsun demektir. Şenol hoca hala dibine kadar yaşıyor.

YORUM YAZ