MENÜ

Cim Bom için kolay oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İyi bir sezon geçirmeyen iki takımın mücadelesinde Galatasaray, Osmanlıspor’u konuk etti. Gaziantepspor galibiyeti ile Avrupa Kupaları’na katılma adına büyük bir adım atan Galatasaray’da Tudor, Podolski’nin yerine Eren’e, Josue’nin yerine de Tolga’ya forma verdi.

Hamzaoğlu’nun takımı...

Mücadeleye iki takım da istekli başladı. Osmanlıspor orta alandan hızlı çıkarak, özellikle Linnes’in görev yaptığı kanada yoğunlaştı. Bu bölgeden yapılan ortalarla Galatasaray savunmasını zorlayan Hamza Hamzaoğlu’nun takımı, yüksek toplarla gol aradı. İlk 20 dakikalık bölümde Galatasaray’da Tolga ve Bruma etkisiz kalırken, Sarı-Kırmızılı takım ileri uçta varlık gösteremedi. Bu bölümde Eren sadece savunmadan çıkarttığı pozisyonlarda topla buluşabildi. Fakat 20. dakikadan sonra, özellikle Sneijder, daha pozitif bir oyun ortaya koydu. 24. dakikada Osmanlıspor’un uzaklaştırmak istediği top, ceza sahası dışındaki Sneijder’ın önünde kaldı. Kaleyi düşünen Hollandalı yıldız, çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

Aslan, golden sonra coştu

Bu golle moral bulan Tudor’un öğrencileri daha üretken bir görüntü sergiledi. 35. dakikada orta alandan aldığı pasla kaleye yönelen Sinan, ceza sahasında rakiplerinden sıyrıldı ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 2-0. 42. dakikada Sabri ceza sahasına yerden gönderdi, Eren vuruşunu yapsa da, top yandan auta gitti. İlk yarıda başka gol olmayınca, Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Disiplinden kopmadılar

İkinci yarıda Osmanlıspor ileride oynamaya çalışsa da, futbolcuların her halinden sezonu kapattıkları belliydi. Galatasaray ise daha temkinli ve sabırlıydı. Özellikle savunmada hata yapmayan Sarı-Kırmızlılar rakibine pozisyon vermedi. 50. dakikada Tolga sağdan ortaladı, Eren ceza sahası içerisinde kafayı vurdu top üstten auta gitti. 57’de ise Osmanlıspor en ciddi atağını yakaladı. Ndiaye kaleci ile karşı kaldığı pozisyonda vurdu, Muslera nefis çıkarttı. Karşılaşma boyunca savunmada hata yapmayan ve özellikle Sneijder’ın orta alandaki önderliğiyle sonuca giden Aslan, kolay kazandı. Uzun bir zaman sonra takım disiplininden kopmamak ve yardımlaşmanın üst düzey olması galibiyeti getirdi. Son iki maçına çıkacak olan Galatasaray, rakibini 2-0 mağlup ederek Avrupa Kupaları’na katılabilmek için büyük bir adım attı.

YORUM YAZ