MENÜ

Futbolcular depresyonda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Avrupa kupalarına katılabilmek için kritik bir maça çıkacak olan Tudor’un takımı, moral ve motivasyon açısından dağılmış durumda. Florya’da tam olarak depresyon yaşanıyor. Adana galibiyeti sonrası gelen bahar havasından eser yok...

Başakşehir ile Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmeye hak kazanmak için hayati maça çıkan Galatasaray, sahadan tam anlamıyla hezimetle ayrıldı. Futbolun içinde her zaman farklı mağlubiyetler vardır. Fakat Başakşehir karşısında Galatasaray’da skordan öte ortaya konan ruhsuz futbol ve oyuncuların tümünün acınacak şekilde sahada bocalanması eşine rastlanır bir durum değildi. Sarı-Kırmızılı takım daha önce sahadan skor olarak çok daha ağır yenilgilerle ayrılsa da hiç bu kadar küçük düşmemişti. Bu yenilginin tabii ki takıma sadece puan olarak olumsuz yansımayacağı kesindi.

Baş sorumlusu İgor Tudor

Fenerbahçe ile Avrupa kupalarına katılabilmek için kritik bir maça çıkacak olan Tudor’un takımı, moral ve motivasyon olarak dağılmış durumda. Florya’da tam olarak depresyon yaşanıyor. Adanaspor galibiyetinin getirdiği bahar havasından eser yok. Başakşehir karşısındaki tercihleri ve oynatmaya çalıştığı sistemle hezimetin baş sorumlusu olan Tudor, her ne kadar oyuncularına moral vermeye çalışsa da bu pek mümkün görünmüyor.

Göstermelik sözler verildi

Sneijder, De Jong, Bruma ve son olarak da Podolski ile sorun yaşayan Hırvat teknik adam, takım içerisinde yüksek sesle eleştirilmeye başlandı. Tabii bu olumsuz havada, alacakları biriken oyuncuların isteksiz halleri de büyük pay sahibi. Florya’dan gelen haberler iç açıcı olmasa da derbiye daha uzun bir süre olması bu havanın değişebilmesi ihtimalini az da olsa yükseltiyor. Fakat takım kaptanları ve oyuncular yıllardan beri her kötü gidişatta göstermelik söz vermekten uzak kalmazsa, kalan maçlar tüm camia için tam bir eziyet olacaktır.

Futbolcuya dayalı sistem

Gerek teknik heyet ve oyuncular arasında gerekse yönetimin içinde sevgi ve sadece Galatasaray menfaatlerini düşünmek ön plana çıkmazsa umutlu olmak imkânsız. Uzun zamandır Galatasaray’ı takip eden biri olarak bu kadar kötü bir dönemi hatırladığımı söyleyemem. Ve hep söylediğim şeyi bir kez daha yinelemekte fayda görüyorum. Florya’da futbolcuya dayalı sistem bitmedikçe, başarı imkânsız. Fakat bunu yapabilecek bir iradenin olduğunu da düşünmüyorum.

YORUM YAZ