MENÜ

Milliler yorgun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yirmi dakikalık bölümünde her iki takım, düşük bir tempo sergilerken millilerimiz orta alanda Emre Çolak ve Arda ile ataklara yön verdi. Makedonya ise savunmamızın arkasına attığı uzun toplarla pozisyona aradı. Konuk takımın bunun yanı sıra kenardan atılan yüksek ortalarla Volkan’ı zorlamaya çalıştı. Özellikle genç stoperlerimiz Çağlar ve Kaan’ın üzerine giden Makedonlar, zaman zaman etkili oldu. Çok fazla bir birleriyle oynama fırsatı bulamayan millilerimizde uyumsuzluk göze çarptı. Tabii bundaki en büyük etken sezon boyunca yorulmuş oyuncuların hazırlık maçında konsantrosyonlarını üst seviyede tutamamasıydı. İlk yarısı son derece düşük tempoda geçen maçta iki ekip de gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Değişiklikler etki etmedi

Fatih Terim ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Tecrübeli teknik adam Olcay’ın yerine Cengiz’e, İsmail’in yerine Hasan Ali’yi ve Enes’in yerine Selçuk’u oyuna soktu. 53. dakikada Alioski ceza sahası dışında vurdu top ağlara gitse de ofsayt pozisyonunda bulunan Pandev’in Volkan Babacan’ın görüş açısını kapattığı gerekçesiyle golü vermedi. Makedonya’nın ilk yarıda da bir pozisyonu ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmamıştı. Millilerimiz ikinci yarıdaki taktiksel değişiklik ile daha fazla önde oynasa da üretkenlik açısından başarılı olamadı.

Zor görünüyor!

11 Haziran’da Kosova ile oynanacak kritik mücadele öncesi her ne kadar bu maçı baz almak yanlış olsa da Fatih Terim’in sezon yorgunluğu yaşayan oyuncularını motive etmesi zor olacak gibi görünüyor. Hazırlık mücadelesin gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

YORUM YAZ