MENÜ

Nafile galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içinde 120 dakikalık maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Konyaspor, beklenenin aksine diri bir görüntü ile başladı mücadeleye. Galatasaray ise dağınık, organize olamayan ve isteksiz bir görüntü sergiledi. Orta alanı tamamen rakibine kaptıran Aslan, Bruma ve Sinan’dan da yararlanamayınca, top bir türlü son bölgeye taşınamadı. Düşük tempoda giden mücadelede, 34. dakikada Podolski önünde bulduğu topla rakibinden sıyrıldı ve arka direkteki Sinan’a oynadı.

Boş pozisyonda olan Sinan topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 1-0. Kötü oynarken golü bulan Tudor’un öğrencileri, bu golle rahatladı. İlk yarının son bölümünde ise Konyaspor oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Konuk takım daha az ileri çıkarken, temposunu da kaybetti. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Sinan sonucu belirledi

Galatasaray ikinci yarıya Sneijder- Josue değişikliği ile başladı. Daha fazla ileriye çıkmayı deneyen Sarı-Kırmızılılar Podolski ile tehlikeli ataklar geliştirdi. Konyaspor’da ise yorgunluk belirtileri başladı. Kontrataklarla pozisyon arayan konuk ekip, 63. dakikada Selim’in ayağından beraberlik golünü buldu: 1-1. Aslan son bölümde rakip ceza sahası içerisinde baskılı olsa da sonuca gidemedi. 77. dakika Sinan orta alandan aldığı pasla ceza sahasına yöneldi. Savunmadan kurtulan genç oyuncu, düzgün vurdu ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

YORUM YAZ