MENÜ

Hey gidi günler hey

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fener’de 15 bin kombine bilet sahibi var. 64 de loca. Stadın kapasitesi 52 bin. Buna karşın Akhisar maçına gelen seyirci sayısı 7 bin 541! Çok değil, 3-4 ay önce Fenerbahçe’nin maçı olduğu zaman Bağdat Caddesi’nde kadınerkek- çoluk-çocuk Çubuklu formaları ile dolaşırlar, “Fener Fener” diye ortalığı inletirlerdi. Bakınız: Basketbol maçına giden Lens, Fener tribünündeki kalabalığı görünce sormuş: “Bu seyirci neden stadyumda yok” diye. Cevabı basit: -Fener, Şampiyonlar Ligi’nden elendi. -Avrupa Ligi’ne havlu attı. -Lig şampiyonluğu hayal oldu. -İkincilik belki. -Türkiye Kupası’nın garantisi yok. O zaman ben de Lens’e sormak isterim: Sen taraftar olsan maça gelir misin?

Dolu-boş

Maç yazılarında tribünlerdeki seyirciler gündeme gelince: “Tribünlerde yer yer boşluklar var” tanımlaması yapılırdı. Şimdi ise Fenerbahçe tribünleri anlatılırken, “Tribünlerde yer yer doluluklar var” deniyormuş. Şakası bile üzücü. Çünkü Fenerbahçe’nin en büyük övünç kaynağı 12. adamı idi. Onları küstürenler utansın.

Futbol mu O’nu bıraktı, yoksa...

Bir, dünyalar ödenen Emenike’ye bak... Bir de gönderilen Webo’ya... Webo, Osmanlıspor’da 8 gol atmış. 7 de asisti var. Emenike kadroda yok, kendine kulüp arıyor. Ya Van Persie? Futbol mu O’nu bıraktı? Yoksa O mu futbolu? İşte bu belirsiz. Sayın hocam, Van Persie’yi formsuz olduğu halde oynatmaya devam et. Bakarsın Karabük maçında olduğu gibi Galatasaray’a da bir gol atar. Hemen kral ilan ederiz.

Frikikleri talisca atsın

Beşiktaş ne zaman frikik kazansa topun başında Quaresma. Yanında da Talisca. Portekizli’nin vuruşları ya üstten ya yandan dışarda. Talisca frkikten 3 enfes gol attı. Galatasaray’dan sonra Gençlerbirliği. Son olarak da Trabzon filelerine gönderdiği toplarla Kartal’a hayat verdi. Karar elbette Şenol hocanın ama bana göre frikikleri hep Talisca atmalı.

Vay be şu işe bak

Tamam Tudor, Galatasaray’ın ayarları ile oynadı. Sneijder ile Podolski’yi iş işten geçtikten sonra aldı. Takım tertibi, sahadaki dizilişi yanlıştı. Galatasaray’ın, Başakşehir’den 4 gol yemesi ‘facia’ idi. Hepsi kabul. Ama Hırvat hocayı daha düne kadar yere göğe sığdıramayanlar... Cesaretini, sahadaki ateşli tavırlarını övenler... Tek maçta hemen biletini kesiverdiler! Olaya biraz da serinkanlı bakmak lazım. Tek suçlu Tudor mu? Adamı Karabük’de çalışırken tazminatını ödeyip ‘kurtarıcı’ diye getirenlerin başarısızlıkta hiç mi payı yok? İşin tuhafı, Tudor’la bu işin olmayacağını söyleyenler yine hoca isimleri ortaya atmaya başladılar. “Fatih Terim gelmeli”, “Abdullah Avcı olmalı”... Günlük yaşıyoruz beyler. Bir günde baş tacı ettiğimiz kişileri yine bir günde yerin dibine batırıyoruz. Hakaret edici cümlelerle eleştirmeyi de bir marifet sayıyoruz. İşte bu yüzden de futbolda bir adım ileri gidemiyoruz.

YORUM YAZ