MENÜ

İşbilmez başkanlar, cefa çeken taraftarlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın eski oyuncuları Olcan Adın ve Dany Nounkeu’nun sözleşmeleri tek taraflı feshedildiği için, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda Sarı-Kırmızılı ekibe açtığı davalar sonuçlanmış. Galatasaray, 30 Haziran 2017’ye kadar Olcan’a 2.9 milyon, Dany’ye ise 1.7 milyon Euro ödemek zorundaymış. Bu ödeme zamanında yapılmazsa, konu UEFA’ya intikal edeceği için, Sarı-Kırmızılı kulübe transfer yasağı dahi gelebilirmiş. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de geçen hafta “Tudor kesinlikle kalıyor. Her şeyle ben ilgileneceğim. Bu takımı şampiyon yapmadan da hiçbir yere gitmiyorum” demişti. Görünen o ki, Galatasaray, Yıldırım Demirören Beşiktaş’ı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor: - Başarısızlığı hoca değiştirerek savuşturmaya çalışmak. Öyle ki bir sezonda 3 farklı hocayla bile çalıştı takım.

- İşbilmezlere ve menacerlere dayalı kötü transfer politikası.
- Finansal disiplinden uzak bir yönetim.
- İstifa etmeye yanaşmayan bir başkan.

Memleketteki yönetici kimliğinin kendilerinden başka herkesi başarısız görmesi çok alışkın olduğumuz bir tablo. İşbilmezlerin hırsları yüzünden koca kulüpler ne hallere düşüyor. Galatasaray’ın en büyük problemi yönetimsel ve takım kalitesi iken teknik direktör değiştirdiler. Böyle bir ortamda, takımın başına Conte’yi getirseler ne yapacaktı ki? Üstelik bu değişikliğin devre arasından sadece 1 ay sonra yapılması günlük kararlar verildiğinin ve plansız hareket edildiğinin en büyük göstergesiydi. Böyle kısa vadeli, günü kurtarmaya ve taraftara şirin gözükmeye yönelik yönetim hamleleri, takımlarımızın dünya futbolunda neden bir yer edinemediğinin en kısa özetidir sadece.

Tebrikler Fenerbahçe, teşekkürler Obradovic!
2015-2016-2017 yıllarında Final 4’e kalıp, geçen sene hakem kararıyla finali kaybeden Fenerbahçe’nin Olympiakos’u devirerek Euroleague Şampiyonu olması, tesadüf falan değil, sistemli bir çalışma ile hak edilmiş bir başarı. Bizlere büyük bir heyecan yaşatan ve ülke spor tarihinin en önemli başarılarından birinin elde edilmesinde emeği geçen herkesi kutlar, teşekkür ederim. En çok da Obradovic’e teşekkürler! Bize imkansız diye bir şey olmadığını gösterdiği için... Slaven Bilic, “Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho ve Sir Alex Ferguson, Zeljko Obradovic’in yakınında bile değil” demişti. Çok haklı. 5 farklı kulüp ile 9 Avrupa şampiyonluğu kazanmak, kolay elde edilir bir başarı değil. “Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şu anda Obradovic’e taktım mesela. İnsan 9 kere nasıl Eurolig kazanır” diye sormuş Nuri Şahin. Obradovic’in yardımcısı Erdem Can, “Maç sonu Obradovic’e gidip güldüm. ‘Ne gülüyorsun, sadece bir kupa kazandık’ dedi. Bu onun için normal” diyerek yanıtlamış aslında Nuri’nin sorusunu. Evet, Fenerbahçe çok büyük bir başarı elde etti. Fenerbahçe, Yunan takımı Olympiakos’u yendi ve Avrupa şampiyonu oldu. Bu bir maçtı ve Fenerbahçe kazandı. Bir savaş değildi, kimseyi denize dökmedi. Bir kenti yeniden fethetmedi. Sahadakiler düşman değildi, rakipti. Elimizde kalan üç beş güzel şey var, onları da savaş tamtamlarıyla, intikam marşlarıyla doldurmayalım lütfen.

****************************

Yüzde 100 Basketbol
Güntekin Onay: Galatasaray’da bir stopere ihtiyaç var, değil mi hocam?
Rıdvan Dilmen: Evet, üçlük yedik bu arada, moralim bozuldu.

Terim duymasın!
Türk futbol camiasında, Arda dahil, en kuvvetli insan Şenol Güneş’tir. (Mehmet Demirkol)

Giderayak reçete:
Fenerbahçe’nin basketboldaki başarıyı futbolda da yakalaması için üst düzey hoca, üst düzey futbolcu, üst düzey teknik ekip gerekiyor. (Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat)

Tabii tabii
Erzurumspor bu saatten sonra inanıyorum ki Beşiktaş ile oynasa onu bile eler. (BB Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan)

Son pişmanlık neye yarar?
Van Persie evde otururken, “Şu Beşiktaş’ta oynasam 25 gol atarım” diyordur. (Rıdvan Dilmen)

Kafa Türk kafası da ondan!
Kendisini futbola verdiği zaman Mesut Özil gibisi dünyada yok. Neden istikrar sağlayamadığını anlayamıyorum. (Thierry Henry)

Inter’e gitmezmiş mi?
Melo dedi ki, “Barcelona, Real Madrid ve Galatasaray’dan teklif gelse, ben Galatasaray’a giderim”. (Menacer Bayram Tutumlu)

‘Bir ben vardır bende benden içeru’
Düşüncelerimi anlatmakta zorlanıyorum, kafamda neler var, onu da bilmiyorum. (Fenerbahçeli Roman Neustadter)

YORUM YAZ