MENÜ

Vural'ın çifte standartı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Takvimler 29 Aralık 2015’i gösterirken Gençlerbirliği’nde görevine son verilen Yılmaz Vural, dünyada en erken kovulan 3. teknik direktör olarak tarihe geçti. Takımın başında sadece bir maça çıkabilen ve rahmetli İlhan Cavcav’ın kurbanlarından biri olan hoca, o zaman nasıl da serzenişte bulunmuştu Türkiye’deki futbol iklimine. Haklıydı da! Herkes arkasında durdu, İlhan Cavcav’ı eleştirdi.

Ne demişti o zamanlar Vural: Bazı şeylerin kurallaşmaması antrenörlüğün yerlerde sürünmesine neden oluyor. Güvenç Kurtar, Giray Bulak gibi isimler prensipleri var diye takım çalıştırmıyor. Bazıları da futbolu bıraktıktan sonra lisans almadan takım çalıştırıyor. Bu mesleğe saygılı olmak gerekiyor. Sırf top oynadı diye antrenör olunur mu ya? Bu ahlaksızlar grubu ve yönetiminde nasıl olur da 3 aydan fazla çalışılır...

Uğradığı haksızlık karşısında tüm teknik direktörleri kendisine destek olmaya çağıran Vural, o günleri çabuk unutmuş maalesef. Önce Rienkerink daha görevdeyken Galatasaray teknik direktörü olmak istediğini beyan etti ve “Başarı oranımın Riekerink’ten fazla olduğunu düşünüyorum. Gelirsem Galatasaraylılar pişman olmaz. Takımı iyi tanıyoruz. Zaman kaybedecek halim yok. Daha geçenki maçı stadyumdan izledim. Eğer Galatasaray şampiyon olmazsa benim hatamla olmaz. Bu kadar net söylüyorum” diye açıklamalar yaptı. Ama amacına ulaşamadı.

Galatasaray olmadı Fenerbahçe

Galatasaray olmayınca rotayı Fenerbahçe’ye çeviren Bay Vural, bu defa Advocaat’ın koltuğuna göz dikti. Bu mücadelede(!) Advocaat’ı taraftarın önüne atmaktan da çekinmeyen seyyah hocamız “Yolda yürüyemiyorum, telefonlarım kilitleniyor. Halkın isteği Fenerbahçe’ye gelmem yönünde... Bu kadroyu alsam şampiyonluğa taşırım. Advocaat, Fenerbahçe takımının büyüklüğünün farkında değil. Beni arayan kimse olmadı. Getirin, şans verin, görün kardeşim” diyerek adeta Fenerbahçe teknik direktörü olmak için yalvardı. Hatta “Fenerbahçe Kulübü Başkanı olsam takımın başına Yılmaz Vural’ı getiririm” sözleriyle durumu iyice abarttı.

Yılmaz Vural’ın aldığı teknik direktörlük eğitimi ve antrenörlüğü üzerine laf söyleyemem. Benim uzmanlık alanıma girmez. Ancak insanlığı üzerine birkaç kelam edebilirim. Futbolcu dövmekten çekinmeyen, bunu öve öve anlatan, kovulduğu zaman tüm hocaları göreve davet eden kişi, görevi devam eden meslektaşlarının koltuğuna göz dikmekte bir sakınca görmüyor maalesef. Kendisi Fenerbahçe’nin başında olsa ve Advocaat benzer açıklamalar yapsa hepimiz biliyoruz ki, ortalığı ayağa kaldırır. Advocaat’ın ne saygısızlığı kalır, ne de ahlaksızlığı... Ama o yapınca hiçbir sorun olmaz. Çünkü Yılmaz Vural, tam da o çok eleştirdiği futbol iklimimizin baş aktörlerinden biridir. Her zaman haklıdır. Her zaman mağdurdur...

***

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Özetle “Bayan” değil “Kadın” deyin, “Adam” lafı üzerinden iltifat etmeyin, cinsiyetçi küfür etmeyin, ettirmeyin ve elinizdeki o çiçeği yavaşça yere bırakın.
Çünkü; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mücadelenin, dayanışmanın, direnişin günüdür. Kutlu olsun! Hiçbir zaman sevgililer günü muamelesi yapmayınız, yaptırmayınız!!!
tekrar yazmakta fayda var:
bayan değil, KADIN!
hanım değil, KADIN!
kız değil, KADIN!
karı değil, KADIN!

***

Kurnaz tilki!

Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nde PSG’yi elemesini isterim. Böylece La Liga’ya daha fazla odaklanmazlar. (Guti Hernandez)

***

İtirafname:

Herkes estetik göründüğü için rabona yaptığımı sanıyor ama doğrusu sol ayağıma güvenmediğim için o vuruşu yapıyorum. (Beşiktaşlı Ricardo Quaresma)

***

Taktik maktik yok: Bambambam

Fatih Terim’den kaybetmeme isteğini öğrendim. (Başakşehirli Emre Belözoğlu)

***

Dürüst adam:

Çin’e neden mi geldim? İnkar etmeye gerek yok, para için... (Hebei China Fortune’da yılda 15 milyon Euro kazanan Ezequiel Lavezzi)

***

Bu cümleyi unutmayın!

Sonuçlar ne olursa olsun gelecek sezon da Igor Tudor’la devam edeceğiz. (Galatasaray Başkanı Dursun Özbek)

***

Zlatan için sıradan bir gün:

Muhabir: Takımda özel bir şeyler olduğunu hissediyor musun? Zlatan Ibrahimovic: Ben geldim...

***

Çok pahalısın!

Her şey yolunda giderse, başkan da benim bonservisimi alırsa mutlu olurum. (Beşiktaşlı Anderson Talisca)

***

Kavgada söylenmez:

Messi’ye piramitleri gezdirdim ve yarım saat anlattım, hiç ilgisini çekmedi. Tam bir MORON. (Arkeolog ve Tarihçi Dr. Zahi Havas)









YORUM YAZ