MENÜ

Başkent'te sessiz sinema

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son iki maçını kazanarak yükselişe geçen Osmanlıspor, Mustafa Akçay’dan Hamza Hamzaoğlu’na geçiş sürecini aşıyor yavaş yavaş. Çok bekleyip, yüksek hızla sonuç arayan, yani kontrolsüz güçle kazanan ya da kaybeden plandan biraz daha fazla topla oynayan, 2. bölgeyi daha sık kullanan anlayışa geçtiler. Üst üste Kayseri ve Alanya gibi üretken takımları sabırla durdurmaları ispatı. Nispeten üretme konusunda daha kısır olan Konya’ya ilk şutu 47’de attırmaları bu sayede.

Regattin vites artırdı

Buna karşılık özellikle Ndiaye’nin driplingleri, Umar’ın bireysel becerisi, Bifouma’nın fizik kapasitesi ve Webo’nun servisleriyle 60 dakikada 8 şut denemesi Osmanlı’dan geldi, daha izlenesi takım da Başkent ekibiydi. 66’da Bifouma’nın kaçırdığı golde Douglas’ın müdahalesi maçın belki de en önemli anı. Regattin’i sokarak düşen tempoyu hızlandıran Hamza hoca hamlesinin karşılığını 73’te Fransız oyuncunun kazandırdığı penaltıyla aldı ama maçın en iyisi Umar’ın vuruşu direkte patladı. 45’te Pinto’nun şanssızlığının üstüne ikinci direğin bile Konya’yı diriltmemesi akıl alır iş değil.

Planlama yetmedi!

Osmanlı’nın bu sezonki 50. maçıydı dünkü kapışma. Konya’nın ise 45... İkisi de geçen sezonun en flaş iki takımı. İlk maçını 14 Temmuz’da oynayan Osmanlı’nın bu kadar kolay hedefsiz kalması, Konya’nın kupada 2-0’dan maç vermesi ve ligi erkenden kapaması oyuncu gruplarının bu yüksek maç sayısının altında ezildiklerinin göstergesi. Uzun süre motivasyon koruyabilmek elbette oyuncu kalitesi ve vizyon meselesiyle alakalı. Eminim ki her iki takım yönetimleri için de sezon başındaki planlama hataları önemli bir tecrübe olmuştur.

YORUM YAZ