MENÜ

Es Es'ten süper adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eskişehirspor’un kadrosu bu ligde içeride dışarıda her maçın net favorisi. Ancak futbol kağıtta değil, çimde oynandığı için Kırmızı- Siyahlılar, işi Play-Off’a bıraktı. Eşleşebileceği en zor rakip Giresun’du. Hatta ilk maçı deplasmanda oynamak avantaj gibi görünse de Mustafa Denizli’nin öğrencileri final biletini orada bile bırakabilirdi. Nitekim iki kez geri düştükleri maçta 3-3’lük sonuçla ibreyi kendilerine çevirdiler. Rövanşa Boffin’siz çıkmak tribünleri dolduran 20 bin taraftarı tedirgin etmedi değil.

Aynı deplasmandaki sistemle dizilen Es Es’te özellikle Ofoedu ve Erkan’ın iştahı, ‘Bu maç erken çözülür’ hissi verdi. Yanılmadık da... Soldan Ofoedu’nun getirdiği topu Erkan kaleye yolladı, tamamlamak 36’lık Hürriyet’e kaldı. Eskişehir normal sezonda 44 gol yedi. Düşen Şanlıurfa’nın yediği gol sayısı 46... Yani hücum hattı şampiyonluğa oynarken savunma düşüyor.

Denizli sorunu çözmüş

Belli ki Mustafa Denizli’nin 3-3’lük düello sonrası en çok kafa yorduğu konu bu. Çünkü çok daha disiplinli ve kompakt bir defans anlayışı izledik. Bekleyerek hızlı çıkmayı amaçlayan Yücel İldiz, Eskişehir’in set oyunu karşısında çaresiz kaldı. 59’da Özgürcan’ın çizgiden çıkardığı top gol olsa maç daha orada bitecekti. 70’te Hasan Hüseyin’in direğe takıldığı pozisyon bir diğer kırılma anı. Giresun’un 77’de Özgürcan’la kaçırdığı pozisyon ise şanssızlık. Es Es farkı artıramasa da savunmadaki performansıyla finali hak etti.

YORUM YAZ