MENÜ

Fark 7 puana çıktı, Malatya geliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İç saha performansı her şeyden değerli bu ligde. Mustafa Denizli'nin sözüdür, 'Evde 3, dışarıda 1 alırsın, 2 puan ortalamayla şampiyonm olursun'... Her ne kadar bunu şu anda Eskişehir'de tutturamasa da haklı. Malatya'nın bugün zirvede olmasında sezon başı evindeki 5 maçlık serinin payı büyük. Ne zaman ki zeminleri bozuldu takım sendelemeye başladı. Yani Sarı-Kırmızılı yönetimin; Ayite, Ferhat, Murat gibi önemli takviyeler yapsa da en önemli transferi, stadı İstanbul'a taşımak oldu. İrfan Buz tüm tepkilere rağmen yönetimi bu konuda ikna etti ve sonuç ortada. Denizli, Altınordu ve son olarak Urfa gibi ciddi rakipleri ağırladıkları İstanbul'da aldıkları 9 puanla 3. sıradaki Göztepe'ye 7 puan fark attılar. İrfan hoca gibi oynamayı düşünen bir hocan varsa zeminin halı gibi olacak, kafan da rahat. Malatya'daki dostlar da alınmasın. Dün gece Başakşehir de dahil İstanbul'daki 3 maçta da İnönü Stadı'na göre daha çok taraftar vardı.

Eksiklere rağmen

Bu destek oyuncuların formuna da yansıdı. Tarışmalı bir penaltıyla Eren'in 11'deki vuruşuyla öne geçen Malatya, 55'te Ayite ile farkı 2'ye çıkardı. Ogün Temizkanoğlu ile ilk maçına çıkan Urfa ise bu golden sonra dirildi. Batuhan 64'te oyuna girer girmez takımını umutlandıran golü attı. Son dakikalar nefes keserken Osman ve Artun atıldı, iki takım da 10'ar kişi kaldı. Hatırlatma; Malatya iki haftadır Pereira, Ferhat ve Murat'tan yoksun sahaya çıkıyor.

Maçın adamı: Kaleci Ertaç, kritik kurtarışlarıyla Urfalı hücumculara geçit vermedi, galibiyette çok büyük pay sahibiydi.

YORUM YAZ