MENÜ

Emaneti geri aldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbide uzatmada yıkılan Kartal, Başakşehir’in kazanması ile koltuğunu devretmişti. Güneş’in ekibi, son haftalarda farklı yenilgiler alan Bursaspor deplasmanına, endişeli çıktı. Son derece gergin geçen maç, stres yarattı. Aboubakar boş kaleye kaçırdı. Sonradan oyuna giren Cenk, takımını öne geçiren golü attı. Son sözü uzatmada kendini affettiren Aboubakar söyledi.. Kartal yeniden zirvedeki koltuğuna oturdu.

Bir devre, tek pozisyon

Beşiktaş rahat değil. Bursaspor son haftalarda, dağılmış!.. Ancak maça iki takımın başlama psikolojisi aynı. Güneş’in alıştığımız o hücum futbolunun yerinde yerler esiyor. Bunu Talisca’ya bağlamak doğru olmaz. Orta alan, kanatlar, savunma arasında kopukluk var. Forvet hattı var mı, yok mu belli değil zaten. Koca ilk devrede tek net gollük pozisyon var. Onda da Aboubakar, bomboş kale yerine topu dışarı attı. Olacak iş değil. Şampiyonluğa giden bir takım, böyle gol kaçırmaz. Hem de senin kalende pozisyona dahi giremeyen bir rakibe karşı.

Talisca-Batalla yoksa

Kartal’da direkt skora etki yapan Talisca, Bursaspor’da benzer durumda bulunan Batalla yoktu. Her iki oyuncunun eksikliğini iki takım da çok aradı. Oğuzhan, Tolgay-Atiba üçgeninde yaratıcılık çıkmadı. Babel ve Quaresma’ya etkili paslar gitmedi. Pas trafiğinin düşük olması, Aboubakar’ı da olumsuz etkiledi. Rakip savunma arasında kayboldu.

Behich yetmedi

Bursaspor, tüm umudunu sol kanada bağlamış. Aziz Behich, bu bölgeden etkili bindirmeler yaptı. Ancak final vuruşlarında, aynı verimi gösteremedi. Ev sahibi takım, bocalayan Kartal’ın orta alanına pres ve etkili mücadele ile bu yarıda rahat nefes aldırmadı.

Cenk girer girmez attı

İkinci yarı Beşiktaş oyunu tamamen önde kurdu. Tolgay’ın aralara bıraktığı toplarda, ortaya yönelen Quaresma ve Babel tehlikeler yarattı. Ancak ilk ciddi tehlike, Kubilay’ın kaleciye nişanladığı pozisyonda geldi. Ardından Oğuzhan kaçırdı. Güneş’in Cenk hamlesi skoru değiştirdi. İki dakika önce oyuna giren yıldız, Tolgay ile başlayıp, Abobuakar ile süren atakta şık gole imzasını attı: 0-1.

Maç golle bitti

Kartal golden sonra durmadı. Nitekim, Quaresma ile farkı artırma şansı buldu. Portekizli yıldızın vuruşunda top üst direkte patladı!. Karşılaşmanın son saniyesi içinde Aboubakar skoru belirleyen golü attı: 0-2..

YORUM YAZ