MENÜ

Kupada Kartal akşamı

Abone Ol Google News

Aynı sezonda ikinci kez göreve gelerek bir ilke imza atan Serdar Topraktepe, Kartal’a hava kattı. Ufacık dokunuşlar ile haftalar sonra ligde üç puan almasını bildi. Bu kez Ankaragücü ile kupanın ilk ayağı var. Beşiktaş; ‘ligde rahat yendik, kupada da, aynı tarife devam eder’ mantığı ile sahaya çıkarsa hayal kırıklığı yaşar. Her ne kadar iki ayaklı maç olsa da ilk raund genelde belirleyici oluyor. Kupa sonuçları dünyanın her yerinde büyük sürprizlere açık. Beşiktaş önce Avrupa’da, ardından da ligde dramatik şekilde havlu attı. Kupanın kazanılması kayıp sezonun bir anlamda tesellisi olacak.

Haberin Devamı

Erken gol, turu aralar

Serdar hocanın kupa sınavında ilk yarım saat içinde gol istemesi aslında her şeyin özeti. Zira, ilk dakikalarda öne geçmek, rakibin direncini kırar. Ayrıca skor bulmak için atağa çıkması, Kartal için avantaj olur. Fark artar. Genel taktiğin özeti bu. Doğal olarak deplasman değil de evinde oynar gibi şok baskın ile mücadeleye başlamak kaçınılmaz. Başkent temsilcisinin vereceği reaksiyon da elbette belirleyici olacak. Orta alanda; Al Musrati, Gedson, Muçi, Ghezzal, Rashica gibi isimlerin ortaya koyacağı performans kritik maçın skorunu belirleyecek.

Haberin Devamı

Forvet sıkıntısı

Beşiktaş’ın, ileri ucu sorun içinde. Semih’in yaşadığı sakatlık. Mulaka’nın inişli çıkışlı grafiği... Cenk’in eski gücünde olmaması... Aboubakar’ın yaşadığı olayların yarattığı handikap... Genç Mustafa’nın tecrübesizliği... Bu hengâme arasında, gol atmak öyle kolay olmuyor. Tur için de gol, gerek! Artı ve eksilere baktığımızda SiyahBeyazlı takım bir adım önde. Kesinlikle final için şimdiden favori. Ancak hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Özellikle de kupada.

YORUM YAZ