MENÜ

Milli takımı bu ikili kurtarır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

‘Balık baştan kokar’ diye boşuna dememişler. Hele imam, cemaat örneği var ki... İşte Türk futbolunun geldiği nokta maalesef bu. Peki olan olmuş. Bu girdaptan nasıl çıkarız, artık buna bakalım. Yaşanan ve apaçık ortada ve göz önünde olan örnekler var. Buna istinaden önerim şu; Fikret Orman, TFF Başkanı, Şenol Güneş de milli takımlar sorumlusu olsun. Bu ilk başta ironi gibi dursa da, mevzubahis ülkemizin en çok sevilen sporu olduğu için, kurtuluş reçetesidir...

Önce Beşiktaş, sonra milli takım

Biraz geriye gidelim. Yıldırım Demirören’in başkanlık dönemine... Camia bölünmüş, kulüp borç batağında. Takımın içi kaynıyor. Demirören, 3 istenen Tabata’ya 8 milyon Euro veriyor. Kulüp; Del Bosque ve Ferrari’ye toplamda 22.5 milyon Euro tazminat ödemek durumunda bırakılıyor. Stat dökülüyor, tesisler Allah’a emanet. En kötüsü de; umutsuzluk kabusu...
Böyle bir batağa sürüklenen kulübün başında Demirören ve gizli başkan gibi tüm ipleri eline alan Cengiz Zülfikaroğlu var. Şu anda federasyonu bu ikili yönetiyor.

Demirören’in koltuğunu doldurur

İşte böyle enkazı devralan Fikret Orman, önce umut ışığını yaktı. Örnek yönetim tarzı ile stadı bitirdi. Bununla birlikte sportif başarıyı getirdi. Her kulüp ile dostane ilişkiler kurdu. Sadece laf değil icraat üretti. Hep aynı mesafede durdu. Orman; hiç bir stada gidip maç izleyemeyen, kupa dahi veremeyen Demirören’in koltuğunu doldurur. Zira TFF’de başkan ve yönetim var ama iktidar yoktur.

..Ve Güneş doğar!

Fatih Terim, geçmişi ile yaşıyor. Milli takıma sadece zarar veriyor. En küçük katkısı yok. Sürekli ona buna gider yapıyor. Herkesi suçluyor. Sevgi ve saygıyı yok etmiş durumda. Bununla birlikte dünyanın en çok kazanan hocası. Milli takımdan sadece futbolcuları değil, halkı da soğuttu. Diğer yandan dünya üçüncülüğü apoleti olan Güneş var. Milli takım ve Türk futbolunu aydınlatır. Sadece futbol konuşur hale geliriz.

Üste para alırdı

Orman’ın federasyon başkanı olduğunu düşünün. Kaptan gidip başkandan 150 bin Euro olan pirimin 650 bin Euro olmasını isteyecek... Başkan da, ‘tamam koçum’ diyecek... Mümkün mü! Tam tersi, oyunculardan üste para alırdı. Ya da Güneş ile milli oyuncular para pazarlığı yapabilir mi!

Aman dikkat Caner

Beşiktaş, Caner’den yeni sezonda büyük işler bekliyor. Milli takımda Arda’ya destek olan Caner, yönetimin radarında. Caner’in çok dikkatli olması gerekir. En iyi dönemde, Aziz Yıldırım’a hareket çeken Pascal Nouma daha maç bitmeden kapının önüne konmuştu..

Transfer rüzgarı

Şampiyonluk sonrası gözler transferde. Ayrıntıları sürekli aktarıyoruz. Bu sezon yönetim farklı anlayış içinde. Önce sat, sonra al üzerinden gidecekler. Teklif gelen her oyuncuya kapılar açık. Değerini bulanı satacaklar. Buna tüm isimler dahil. Yeter ki, istenilen bonservis ödensin. Bu nedenle seneye çok farklı kadro görebiliriz. Hiç ummadık birinin verilmesi kimseye sürpriz gelmesin.

YORUM YAZ