MENÜ

Alanya acımadı Antep yandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çok kötü başladıkları sezonda mucizeyi gerçekleştirmek için Gaziantepspor’un dün kazanması şarttı. Ancak ilk dakikadan son düdüğe kadar onlardan daha istekli ve daha etkili bir Alanyaspor vardı. Maçın başında dengeli bir oyun ortaya koyan konuk ekipte, 22. dakikada son haftaların yıldızı Vagner Love sahneye çıktı. Efecan’ın güzel pasında tecrübeli yıldız, klasına yakışır bir son vuruşla ağları havalandırdı, 2017’deki 11. lig maçında 11. golünü attı: 0-1. 26’da Gaziantep’te Marcinho kaleyi yokladı, 34’te Emre Akbaba’nın şutu az farkla direğin dibinden auta çıktı. 43’te ise Ghilas ilk yarının son cılız tehlikesini yarattı ve topu dışarı attı.

Alanya fırtınası

İkinci yarıya Alanyaspor müthiş bir giriş yaptı. 48’de Fernandes karşı karşıya pozisyonda zoru başardı, atamadı. 53’te Emre Akbaba ile konuk takım bir fırsatı daha harcadı. 68’de Fernandes bu kez affetmeyip, farkı ikiye çıkarttı... Başarılı forvet Antepli iki oyuncudan çok iyi sıyrıldıktan sonra müthiş bir plaseyle fileleri sarstı: 0-2. 71’de Emre Akbaba’nın akıl dolu pasında Candeias kaleci Victor’u avladı: 0-3.

Oyunuyla fark yarattı

Gaziantepspor 10-15 dakikalık süre boyunca üst üste yediği gollerin etkisinden kurtulamazken, bu anlarda Alanyaspor adeta tarihi farkı kaçırdı, oynadığı oyunla da neden küme düşme potasında olmadığını kanıtladı! Maçın sonlarında ise ev sahibi kıpırdandı ama bu hareketlilik sadece heyecanı artırdı. 87’de Pedro kafayla fileleri havalandırırken, uzatmalarda Ghilas penaltıdan golünü attı: 2-3. Alanyaspor fazla rahatlamanın faturasını yediği iki golle öderken, yine de kazanmayı başardı. Güney ekibi 34 puana yükselip alt tarafla bağını tamamen kopartırken, Gaziantep için ise çanlar çalıyor. 22 puanda kalan Antep, erteleme maçında da Gençlerbirliği'ni yenemezse bundan sonra küme düşme hattından çıkması neredeyse imkansız.

YORUM YAZ