MENÜ

Kayseri'nin dönüşü Rize'nin çöküşü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kayserispor için kazanamadığı ilk 4 maçın elbet bir takım gerekçeleri olabilirdi, ancak bu karşılaşmada yaşanacak puan kaybının bahanesi yoktu. Skor açısından istediklerini alamasa da, sezona oyun anlamında kötü başlamayan Hakan Kutlu’nun ekibinin patlama yapması bekleniyordu, öyle de oldu.Kadro kalitesi olarak ligin belki de en yetersiz takımı Çaykur Rize karşısında henüz 9. dakikada duran topla ev sahibi öne geçti. Traore’nin ortasında ön direkte Sow kafayı vurdu, top ağlarla buluştu: 0-1. 34’te fark ikiye çıktı. Hızlı gelişen Kayseri atağında Deniz Türüç önce rakibinden sıyrıldı sonra topu müthiş taşıdı, pasında Welliton’a sadece dokunmak kaldı: 0-2. Pozisyonları ders verir gibi anlatmayı seven Hikmet hoca, yediği bu kontratak golünden gereken dersleri çıkarmış olacak ki, hemen 3 oyuncusunu yanına çağırıp, uyardı! İlk yarının sonlarına doğru, skora isyan eden tek Rizeli oyuncu konumundaki Emrah Başsan üst üste pozisyonlar yakaladı ama atamadı.

Kurtarıcılar buysa...

İkinci devrede Hikmet Karaman önce Mehmet Akyüz sonra Recep Niyaz’ı ‘kurtarıcı’ olarak oyuna aldı. Kweuke ise tam 252 gün sonra sahaya ayak bastı. 72. dakikada onun oyuna girmesiyle, Rize’nin gerçek kurtarıcısı olduğu da tekrar kanıtladı. Takıma hareket getiren Kweuke 86’da penaltıyı yaptırdı, 87’de Jantscher topu ağlara yolladı: 2-1.
Sonuç olarak daha iyi oynayan, kadrosu daha iyi olan ve daha çok isteyen Kayserispor ilk 3 puanını aldı. Rize ise 90 dakikalık görüntüsüyle yine hayal kırıklığı yarattı. Mutlaka ki bu kötü futbolun cevabı Hikmet hocada saklı!

YORUM YAZ