MENÜ

Amiral battı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Türk Sporu'nda olduğu gibi Türk Futbolu'nda da hep önder olmuştur. Lokomotiftir, başarılı olduğu yıllarda milli takım da başarıdan başarıya koşmuştur. 2002'deki dünya üçüncülüğünü Türk Spor Tarihi'ne Galatasaray hediye etmiştir. Galatasaray'ın 2000'deki UEFA Şampiyonluğu'nun uzantısıdır 2002 dünya kupası üçüncülüğü. Örnekleri sayısızca artırabiliriz ancak konumuz Galatasaray'ın tarihi başarıları değil; bugün yaşadıkları.

Oğlumla ilk maç

Osmanlıspor maçına 8 yaşındaki oğlumla tam bir taraftar gibi gittik; ilk baba-oğul maçımız. Evden çıktık "gerçek taraftar" gibi minibüse bindik. Sonra metrobüs, sonra metro, sonra bir aktarma metro daha ve 15 dakikalık yürüyüşten sonra stada vardık. Sanayi-Seyrantepe metrosunu sanırım 20 dakikadan fazla bekledik. Çocuk sıkıldı ve bana, "Gerçek taraftar olmak zormuş baba" dedi ve yere çömeldi.

Taraftar yolunacak kaz değil

Stada giderken bir simit almıştık, oğlum yarısını yedi yarısını da maçı seyrederken yiyeceğini söyledi. Bileti okutup içeri girmek için yapılan üst aramasında yarım simite el koymaya çalıştılar ancak kararlı şekildeki, "Kimse çocuğumun elinden simitini alamaz" ifademle yarım simit ve ufak bir meyve suyunu stada soktuk. Sanırım stat içindeki büfeler iş yapsın diye bu uygulama.
1 liralık patlamış mısır 5 lira, 20 kuruşluk çay da.

Tamam ihale pahalı, işletmeci 15 günde bir kepenk açıyor ama Galatasaray taraftarı da yolunacak kaz değil. Makul bir fiyatla ihale açılır ve fiyatlar dışarıdaki büfe fiyatlarına çekilirse inanın herkes daha kazançlı çıkar. Şahsen bir sosisliye ben 10 lira vermem; verene de salak derim. İki hafta kimse alışveriş etmezse statta herşey yoluna girer ancak nerede o birlik beraberlik.

Neden yönetim istifa

Neyse maçı bitirdik, dönüş başladı. Seyrantepe istasyonundaki metro dolmuş, daha da doluyor, doluyor, doluyor, biraz daha doluyor; oksijen tükenene kadar. Tarife normal gün tarifesi sanırım. Zincirlikuyu'daki metrobüs de öyle, maçsız gün tarifesi. 10 dakikada bir yarı dolu araç geliyor.

Belediyeye "Maç var statta maç, seferleri sıklaştıralım biraz" diyen bir yönetici var mı acaba? Belediyeci bulan Galatasaray Yöneticisi'nin aklına taraftar değil kat hakkı, inşaat izni falan geliyor.
7 bin 100 kişinin gittiği maçta bile; metroda, metrobüste izdiham oluyorsa! Bir yönetici olarak bu durumu çözemiyor ve 5 tane ek sefer koydurtamıyorsan ya da umurunda bile değilse; o zaman sormayacaksın, "Tribünlerden neden 2-0 galipken bile yönetim istifa sesleri yükseliyor" diye.

Sevimli görünmek adına boyun eğmediğiniz kapı kalmadı. Taraftar sizi gol atamıyorsunuz diye değil, koskoca Türk Sporu'nun amiral gemisini flikaya çevirdiğiniz için kapı önüne davet ediyor.

YORUM YAZ