MENÜ

Galatasaray'da gerçekler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mart ayı olağan divan kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek 25 Mart'taki mali genel kurulda bir sakatlık olmaması için geçen dönem Galatasaray için ne kadar sıkı çalıştıklarını anlattı. Ancak benim kafam biraz kalındır, değişik anlar; arkadaşlarıma sordum, onların da kafaları benimkinden farklı değilmiş. Bu arkadaşlar hem de her fırsatta acımasızca eleştirilen liselilerden!

Gelelim kafamın takıldıklarına
- Florya ve Riva, Emlak Konut'la ortaklık kurularak satılmamış, yatırım ortaklığı yapılmış. Bunu biliyoruz da; Florya ve Riva artık Galatasaray'ın mı? Hiç sanmıyorum. Kendi tabirleriyle, "Gitti son kurşun", umarım iyi nişan alınmıştır!
- Toplam borç 1 milyar 831 milyon TL, alacaklar ise 641 milyon lira. Yani ne zaman ve nereden geleceği belli olmayan alacakları eklesek bile alacak-verecek farkı 1 milyar 190 milyon lira. Kur farkı, kriz, ihtilal girişimi taraftarı pek ilgilendirmiyor. Yapılan her şeye rağmen borç yine artmış.
- Hedeflenen hiçbir şey tutmadığı gibi gelir-gider de evdeki hesaba uymamış; 106 milyon gelir hedeflenmiş ancak 82 milyon lira gelmiş. 110 milyon gider hedeflenmiş 158 milyon lira harcanmış. Yani yıllık zarar 72 milyon lira. Almayacaksın o zaman Rodrigues'i, Linnes'i. Seneye takım yine annemizin liginde belli ki. Maalesef elin oğlu da bakmıyor kur farkına, kalkışmaya falan!

Neden Denizbank!
- Emlak Konut'tan alınan 508 milyon lira 342 olarak Denizbank'a kırdırıldı. Ben bu halimle daha fazla kar ederek kırdırırım o kadar parayı. Sonra da cebimdeki parayla istediğim ipoteği kaldırırım. Denizbank'a 166 milyon lirayı neye karşılık verdi Galatasaray. Şeffafız ama kırdırma neden böyle ağır şartlarla oldu bize kimse anlatmadı hâlâ, gerçi soran da olmadı. Bu da olayın daha korkunç yanı. 3-5 kişi soruyordu böyle soruları, onlar da sustu ya da verilen payelerle susturuldu herhalde!
- Hangi krediler kapatıldı o da açıklanmadı şeffaf Galatasaray'da. İkinci el bilgilerle "Riva ipotekleri ödendi" diye duyduk, umarız doğrudur. "Bir dakika sürmedi ödenen borçları anlatmak, gayrımenkul ortaklığının ne mükemmel olduğunu ise tam 28 dakika dinledik! Yine de bütünün içindeki tek iyi haber bu. Galatasaray bir yerlere bir şeyler ödedi!
- Geçen senenin yıldızı mağazacılık, bu sene 10 milyon lira zarar etmiş. Olmaz ki kupa falan almazsan kâr mâr!

En çok borçlanma 2016'da
- Bilançoya ve anlatılanlara bakınca en çok borçlanma yapılan yıl 2016.
- 2017 bütçesi 35 milyon lira zarar hedefi ile yapılmış. 2016'nınkinde 5 milyon lira zarar hedeflenmişti 72 milyon lira zarar edilmiş. Kaba hesap 14 kat yanılmışlar. 2017'de acaba bizleri ne bekliyor!
- Başkan dedi ki, "Önemli kararları alırken size soracağım". KAP'ta yayınlananlara göre Galatasaray sermaye artırımı yapacak. Sanırım kimseye sorulmadı! Bir kalemle 100 milyonlar oradan oraya gidiyor; insan sormaz mı böyle önemli bir konuyu kendisini başkan seçen üyelerine!
- Sahada da durum parlak değil. Liderden 10, ikinciden 6 puan geride Galatasaray. Oynadığı futbolla 3'üncülüğü bile haketmiyor. Federasyon karşısındaki acizliğiyle de Galatasaray böyle yönetimi! Baksanıza, kaç gün geçti, başkan yardımcısının haftalar sonra alınan 3 puan sevinciyle söylediklerini çözebilmiş kimse yok!

Özetle...
Divan kurulunda çizilen pembe resmin aslında kapkara bir tablo olduğunu rakamlar net olarak gösteriyor. Sanırım mali genel kurul sıkıntılı geçecek. Galatasaray genel kurul üyelerinin zekalarını sınayanlar hep hüsrana uğramışlardır.
Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Mali genel kurulda başkan yukarıdaki belirsizlikleri iyi anlatamadan, hangi parayla hangi borç ödendiğini açıklayamadan açılış konuşmasını tamamlarsa sağladığı kasa kolaylığı da kefaletleri de görünmez olur.

YORUM YAZ